Κορυφαία διάκριση για το λάδι της Ομάδας Παραγωγών Αστερουσίων (φωτο)

  20 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κορυφαία διάκριση για το λάδι της Ομάδας Παραγωγών Αστερουσίων (φωτο)

Στο διαγωνισμό του «Γαστρονόμου» οι εκπρόσωποι της Οργάνωσης ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων κατάφεραν να λάβουν το χρυσό βραβείο ποιότητας, για το λάδι που παρήγαγαν τη χρονιά που μας πέρασε.

O ετήσιος διαγωνισμός του «Γαστρονόμου», αποτελεί έναν κορυφαίο πανελλαδικό θεσμό που έχει στόχο να αναδεικνύει κάθε χρόνο τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν παλέψει με πίστη και δύναμη για να παράξουν προϊόντα ποιοτικά και μοναδικά.


Με αυτό το δεδομένο, η διάκριση που πέτυχε και έλαβε η Οργάνωση ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων στη διάρκεια της 12ης απονομής βραβείων Ποιότητας, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Δεν είναι και το πλέον εύκολο επίτευγμα άλλωστε για μια μικρή ομάδα ελαιοπαραγωγών, ορμώμενοι από τα Αστερούσια της Κρήτης, να κατακτούν την κορυφή μιας ιδιαίτερα απαιτητικής αγοράς, όπως αυτή του ελαιολάδου.

Στο διαγωνισμό του «Γαστρονόμου» λοιπόν, οι εκπρόσωποι της Οργάνωσης ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων κατάφεραν να λάβουν το χρυσό βραβείο ποιότητας, για το λάδι που παρήγαγαν τη χρονιά που μας πέρασε.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Μανώλης Ιατράκης, ο οποίος παρέλαβε και το συγκεκριμένο βραβείο μαζί με στελέχη της Terra Creta.

«Εκ μέρους της Οργάνωσης ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων, θα ήθελα να ευχαριστήσω το «Γαστρονόμο» και την Επιτροπή του για αυτή τη βράβευση, σε ένα από τα πολλά δημιουργήματα που έχουμε κάνει, ως ένα μοναδικά εξαιρετικό προϊόν. Είναι ένα βραβείο που έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς, καθώς προέρχεται από το «Γαστρονόμο», ο οποίος εκπροσωπεί την ποιότητα και μόνον αυτή. Το βραβείο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα μιας συνεργασίας ανάμεσα σε δύο φορείς: την Οργάνωση ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία στην παραγωγή και την «Terra Creta», που με υψηλή τεχνογνωσία στη μεταποίηση, με μεγάλο σεβασμό στο περιβάλλον και τον καταναλωτή, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αρχιτέκτονα αυτής της προσπάθειας που δεν είναι άλλος από τον κ. Φώτη Σουσαλή, ο οποίος μας εμπιστεύτηκε και μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε αυτή τη συνεργασία και να την εξελίξουμε. Πολλοί μας περιγράφουν ως ελαιοπαραγωγούς. Η λέξη ελαιοπαραγωγός δεν μπορεί να μας χαρακτηρίσει με την ευρύτερη έννοια, γιατί εμείς αισθανόμαστε εραστές γης.

Και αυτό για τον απλό λόγο ότι έχουμε υπέρμετρη αγάπη για την ενασχόληση μας. Έχουμε πάθος για δημιουργία και πόθο για εξέλιξη, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τα τοπικά οικοσυστήματα. Δεν είναι εύκολο. Για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ, όλα τα μέλη μας και τις οικογένειες τους που κάτω από δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Νιώθουμε δημιουργοί. Πινέλα δεν έχουμε, έχουμε τα χέρια μας. Καμβάς μας είναι η ίδια η Φύση. Έργα Τέχνης είναι τα ελαιόδεντρα και η υπογραφή μας είναι το τελικό προϊόν, το οποίο μέσα από την «Terra Creta» μπορούν να δοκιμάζουν και να γεύονται οι καταναλωτές», είπε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Ιατράκης.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια ακόμη επιβράβευση των κόπων μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, σεμνά και με σταθερά βήματα να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε να έχουμε μια συνέχεια στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στόχος της Οργάνωσης ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας του επωνύμου προϊόντος τους, προωθώντας παράλληλα την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας που παράγουν, σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.

Γιατί το καλό ελαιόλαδο και η γνώση του για αυτό, συμβάλλει στην προώθηση και τη χρήση του, αλλά και στην ταυτόχρονη προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται ως σήμερα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται διακρίνονται πέραν από τον κ. Ιατράκη, ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων Στρατής Χριστοφοράκης και ο Γραμματέας Μανώλης Κωνσταντακάκης.

 

  20 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ