Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας με ντομάτα

Υλικά
Για τις μελιτζάνες
4 μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ. φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελ. σκόρδο
5 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι
1 ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Για σίγουρη επιτυχία
Ξεκινάμε τα ρολάκια μελιτζάνας, πλένοντας πρώτα και σκουπίζοντας τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκατοστού.
Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 ºC για 10-15′ να μαλακώσουν ελαφρά.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Προς το τέλος πασπαλίζουμε λίγη φέτα (προαιρετικά)
Δείτε επίσης
- Μια ξεχώριστη Αυγουστιάτικη βραδιά με το Τυμπάκι στο επίκεντρο...
- Τροποποιητική δήλωση: Ποιοι πρέπει να την υποβάλλουν έως τις 31-9 και ποιοι έως τις 31-12
- Δεκαπενταύγουστος: 45 γιορτινές συνταγές, από κατσικάκι γιουβέτσι μέχρι ρόστο απεραθίτικο
- ΥΠΑ: Αύξηση 6,5% των επιβατών σε 24 αεροδρόμια το επτάμηνο του 2025
- Η Ελλάδα γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, το «Πάσχα του καλοκαιριού»