Γερμανοί εθελοντές αναπλάθουν την Μιαμού ομορφαίνοντας το χωριό

mesaralive.gr /Δια-sos-τε Μεσαρά  01 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γερμανοί εθελοντές αναπλάθουν την Μιαμού ομορφαίνοντας το χωριό

Χτισμένη αμφιθεατρικά, με θέα στα Αστερούσια, στον Ψηλορείτη αλλά και στον κόλπο της Μεσαράς, η Μιαμού Δήμου Γόρτυνας, που βρίσκεται στον κρητικό νότο, λίγο πριν το Λέντα, έχει γραφικά κατηφορικά- ανηφορικά στενά και πολλές φροντισμένες, ασπρισμένες και λουλουδιασμένες αυλές, ενώ σημαντικές είναι τα τελευταία χρόνια και οι εξωραιστικές παρεμβάσεις του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου που αναστηλώνει παλιά κτίσματα. Όλα δείχνουν ότι η Μιαμού αφήνει πίσω της το "μαρασμό" που μαστίζει όλα τα μικρά κρητικά χωριά και, αναδεικνύοντας τα τοπικά παραδοσιακά στοιχεία, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή...

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από διάφορες "γωνιές" του χωριού..

Η Μιαμού είναι χωριό της επαρχίας Καινούργιου στην πεδιάδα της Μεσαράς και έδρα ομώνυμου Δημοτικού διαμερίσματος του δήμου Γόρτυνας, στο Νομό Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων διαθέτει περιφερειακό ιατρείο. Αξιόλογες είναι οι εκκλησίες είναι οι δίκλιτες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, μέσα στο χωριό, όπως επίσης και της Αγίας Μαρίνας, με πηγή που πιστεύεται ότι αναβρύζει ιαματικό νερό, του Αγίου Ελευθερίου, του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, της Αγίας Σοφίας, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Γεωργίου.

Όταν ήταν κοινότητα, στη Μιαμού υπαγόταν και ο οικισμός Κρότος όπως και ο Λέντας. Στη Μιαμού και στον Κρότο λειτουργεί Δημοτικό σχολείο.

 

mesaralive.gr /Δια-sos-τε Μεσαρά  01 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα