Γερμανοί θα χρηματοδοτήσουν το Μουσείο της Μάχης της Κρήτης στην Αγυιά

  04 August, 2019 ΑΡΘΡΑ
Γερμανοί θα χρηματοδοτήσουν το Μουσείο της Μάχης της Κρήτης στην Αγυιά

Καταδικάζοντας τις κτηνωδίες των προγόνων τους, των ναζί, και αναγνωρίζοντας τα δίκαια των Ελλήνων, τοποθετήθηκαν δύο Γερμανοί πολιτικοί τους οποίους υποδέχθηκαν η Περιφέρεια Κρήτης και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Πρόκειται για τον υπουργό Δρ. Σπένλε Λούτβικ ομοσπονδιακό βουλευτή Βαυβαρίας και τον ομοσπονδιακό βουλευτή Βερολίνου Φλόριαν Χάν, οι οποίοι διατηρούν στενούς δεσμούς με την ομογένεια και συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μ.Κουγιουμτζής ανακοίνωσε, ότι, ο Γερμανός υπουργός και ο βουλευτής έχουν αποδεχθεί να χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανία, αίτημα της πρωτοβουλίας Χανίων με πρόεδρο τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαδερό, να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των παλαιών φυλακών της Αγιάς και στον χώρο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μουσείο της Μάχης της Κρήτης.

Ο κ. Κουγιουμουτζής κλείνοντας είπε, ότι, στο διάστημα της παρουσίας τους στην Κρήτη οι δύο Γερμανοί πολιτικοί θα επισκεφτούν τα Χανιά και θα έχουν συνάντηση με τον κ. Παπαδερό ώστε να συζητήσουν για τις διαδικασίες υλοποίησης του αιτήματος.

Οι προσφωνήσεις και η επίδοση διακρίσεων-δώρων στους Γερμανούς πολιτικούς έγινε στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανόλη Κουγιουμουτζή και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος και τους δώρισε το πλούσιο σε ύλη βιβλίο-τόμο της ιστορίας της Κρήτης γραμμένο από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη. Οι δύο Γερμανοί πολιτικοί -μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα του πολυπληθούς ακροατηρίου -ευχαρίστησαν θερμά τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο για την υποδοχή και τις τιμητικές διακρίσεις λέγοντας ότι χαίρονται πολύ που βρίσκονται στην ιστορική Κρήτη που είναι στην καρδιά τους. Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρήτών στενός φίλος των Γερμανών πολιτικών πρόσθεσε ότι είναι ένθερμοι φίλοι της Κρήτης, της χώρας μας και ότι καταδικάζουν τις καταστροφές-βαρβαρότητες των ναζί αναγνωρίζοντας τα δίκαια των Ελλήνων.

 

  04 August, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα