Γιόρτασε η Πόμπια τον Άγιο Γεώργιο το Μεθυστή

  05 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γιόρτασε η Πόμπια τον Άγιο Γεώργιο το Μεθυστή

Γιόρτασε η Πόμπια την περασμένη Παρασκευή την Άι Γιώργη το Μεθυστή!

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου. Όπως ορίζει το έθιμο μετά την Θεία Λειτουργία, ευλογήθηκαν τα σφουγγάτα του Αγίου Γεωργίου με τους άρτους στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πόμπιας ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αγίου συνοδεία γεωργαλίδικων αλόγων, στους δρόμους του χωριού.

Η συνέχεια ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα αφού ο κόσμος γεύτηκε τις νοστιμιές που είχα ετοιμάσει οι νοικοκυρές του χωριού και διασκέδασε στο ημερήσιο γλέντι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας με το συγκρότημα του Νίκου Σαβιολή. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στον διαγωνισμό κρασιού που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων,  μιας και ως γνωστόν η ημέρα εορτασμού του Άι Γιώργη του Μεθυστή συνοδεύεται και από το άνοιγμα των βαρελιών.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης,  η Αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Βούλα Γκιαουράκη – Ματθαιάκη, ο Πρόεδρος της Πόμπιας κ. Γιώργος Φουστανάκης και πολύς κόσμος που και φέτος βρέθηκε στην Πόμπια για να λάβει την ευλογία του Αγίου Γεωργίου κ αι να συμμετέχει στην αναβίωση του εθίμου του εορτασμού του Άι Γιώργη του Μεθυστή!

 

  05 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα