Γιουβέτσι με καλαμαράκια

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια, όσο πιο μεγάλα γίνεται
500γρ. κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη ραχοκοκαλιά και τα εντόσθια. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Στα 5 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί.
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον ανακατεύετε μαζί με τις τριμμένες ντομάτες. Περιχύνετε τα καλαμαράκια στο ταψί με τη σάλτσα. Αλατίζετε, πιπερώνετε, συμπληρώνετε και ένα νεροπότηρο νερό και ψήνετε τα καλαμαράκια στον φούρνο για 30 λεπτά.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Κατόπιν, αδειάζετε το κριθαράκι μέσα στο ταψί και το ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου και μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά και να χυλώσει. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Κολοκυθοκεφτέδες: 14 συνταγές για τους κεφτέδες σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού
- Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματίνια και γραβιέρα
- Βλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο
- Με ωμή ντομάτα: 32 συνταγές χωρίς μαγείρεμα για τις μεγάλες ζέστες
- Τι γεύση έχει το καλοκαίρι; 9 συνταγές στον ίσκιο της κληματαριάς