Γκασπάτσο: Κρύα ντοματόσουπα ιδανική για τον καύσωνα
Υλικά
Μερίδες: 6
1 κιλό ώριµες ντοµάτες, τριμμένες
80 γρ. µπαγιάτικο λευκό ψωµί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και χοντροκοµµένη
1 µικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκοµµένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες
1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για το σερβίρισμα
1 μικρό τρυφερό αγγουράκι, ψιλοκοµµένο
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκοµµένη
1 μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκοµµένη
1 μικρό ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε γκασπάτσο: κρύα ντοματόσουπα, χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μαζί με το ψωµί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι και αλατοπίπερο, µέχρι να οµογενοποιηθούν καλά.
Ρίχνουµε σταδιακά το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάµε µέχρι το µείγµα να γίνει κρεµώδες. Βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας σε ένα μπολ. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και στολίζουμε με όση από τη γαρνιτούρα θέλουμε.
Δείτε επίσης
- Καιρός: Μαλινεται η κακοκαιρία-Πότε αναμένεται ύφεση των φαινομένων
- Βενζίνη: Ξεπέρασε ξανά τα δυο ευρώ στην Κρήτη
- Κασσελάκης: Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ-Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλιτιο
- Αυγενάκης: Θα βοηθήσουμε στη σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ
- Στον τελικό του Youth League ο Ολυμπιακός! (hl)