Γλυκά ψυγείου: 30 συνταγές, η μία καλύτερη από την άλλη!

  28 July, 2022 ΑΡΘΡΑ
Γλυκά ψυγείου: 30 συνταγές, η μία καλύτερη από την άλλη!

Τον χειμώνα, μας κουράζει η καθημερινή ρουτίνα του μαγειρέματος, πού να βρούμε χρόνο για γλυκά. Το καλοκαίρι, η ζέστη της κουζίνας μπορεί να είναι ακόμα πιο αποθαρρυντική, άσε που είμαστε και σε δίαιτα. Τι; Δεν συμφωνείτε; Ούτε κι εμείς! Δεν σας κρύβουμε ότι απολαμβάνουμε όλη τη διαδικασία: να βρίσκουμε συνταγές, να αγοράζουμε τα υλικά και προπάντων να δοκιμάζουμε τα γλυκά μας μαζί με άλλους. Βέβαια δεν θα επιλέξουμε να ανάψουμε φούρνο. Όχι! Έχουμε όμως άλλα όπλα στη φαρέτρα μας. Μέσα στη ντάλα του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να βαράει σαραντάρια, εμείς βρήκαμε το αντίδοτο στον καύσωνα! Γλυκά ψυγείου, δροσερά, κρύα, ανακουφιστικά, υπέροχα…

Τα γλυκά ψυγείου είναι ιδανικά για διάφορες περιστάσεις

Τέτοια γλυκά συγκεντρώσαμε σε αυτό το αφιέρωμα. Και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Είναι πανεύκολα, δεν έχουν πιθανότητα αποτυχίας, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, διατηρούνται αρκετές μέρες στο ψυγείο και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε διάφορες περιστάσεις, είτε έρθουν φίλοι στο σπίτι ξαφνικά είτε θέλουμε να κατευνάσουμε τα πιτσιρίκια με ένα σπιτικό γλυκό αντί για σνακ περιπτέρου είτε έχουμε γιορτή ή γενέθλια είτε θέλουμε να κάνουμε ένα τραπέζι και ψάχνουμε το επιδόρπιο που θα κεράσουμε.

Τι ορίζουμε ως γλυκό ψυγείου;

Γλυκό ψυγείου θεωρείται όποιο γλυκό διατηρείται εντός ψυγείου. Από κρέμες σε ποτήρι μέχρι τούρτες και από τσίζκεϊκ μέχρι κορμούς και εννοείται πως σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και τα ζελέ και τα μπισκοτογλυκά ψυγείου – ιδίως τα τελευταία είναι από τα πιο δημοφιλή. Σε πολλά από αυτά τα γλυκά θα συναντήσουμε πάνω κάτω τα ίδια βασικά υλικά: μπισκότα, ζελέ, φρούτα και κάποιου είδους κρέμα.

Δείτε εδώ 30 συνταγές για γλυκά ψυγείου

 

  28 July, 2022 ΑΡΘΡΑ