Γολγοθάς για τους υποψήφιους οδηγούς της Μεσσαράς

  24 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γολγοθάς για τους υποψήφιους οδηγούς της Μεσσαράς

Μπορεί θεωρητικά το πρόβλημα διεξαγωγής των εξετάσεων οδήγησης να έχει λυθεί, ωστόσο πρακτικά παραμένουν ακόμα πολλά προβλήματα στο Ηράκλειο.

Ένα από τα βασικότερα, πέρα από τα πολλά και ποικίλα μικρότερης σημασίας, έχει να κάνει με τη διεξαγωγή των εξετάσεων στην περιοχή της Μεσσαράς, όπου το θέμα παραμένει ακόμα «παγωμένο» και χωρίς κάποια ουσιαστική λύση.

Μετά από τις παρεμβάσεις των τοπικών σχολών οδηγών προς τους δύο νέους δημάρχους Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη, πραγματοποιήθηκε χθες, συνάντηση για το θέμα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουάκη προκειμένου να βρεθεί μια άμεση λύση.

Τόσο οι κύριοι Νικολιδάκης και Κοκολάκης, όσο όμως και οι εκπρόσωποι των σχολών οδήγησης της Μεσσαράς ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να μην σταματήσει η διαδικασία των εξετάσεων και να βρεθεί μια άμεση λύση στο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μάλιστα, οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας υποστήριξαν πως στη Μεσσαρά είναι εύκολο να δοθεί άμεση λύση ως προς το θέμα της πίστας, αφού είναι εφικτό να δημιουργηθούν έστω και κάποιες βασικές αρχικές υποδομές στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Νικολούδη.

«Χρειάζεται ένας εξεταστής μία φορά την εβδομάδα, ώστε να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα των εξετάσεων» ανέφεραν οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, με τους κυρίους Νικολιδάκη και Κοκολάκη να επισημαίνουν την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων, ειδικότερα σε μια περιοχή που έχει πολλαπλά προβλήματα με αρκετά επικίνδυνα σημεία.

Οι δύο νεοεκλεγέντες δήμαρχοι τόνισαν παράλληλα την ανάγκη που υπάρχει για σωστή εκπαίδευση των οδηγών, αλλά και για τις κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής των εξετάσεων, που αποτελούν στοιχειώδες δικαίωμα των πολιτών της περιοχής.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, καθώς το Μηχανολογικό Μοιρών εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες» τόνισαν χαρακτηριστικά οι νέοι δήμαρχοι Γόρτυνας και Φαιστού.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι ως την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση από την Περιφέρεια, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη διεξαγωγή των εξετάσεων.  Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έχουν ήδη προχωρήσει οι σχετικές εξελίξεις για την επίλυση του ζητήματος, αλλά και τη στελέχωση με προσωπικό από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις στα προβλήματα.

 

  24 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ