Γράφουν ιστορία στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης (Φώτο-Βίντεο)

mesaralive.gr  12 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Γράφουν ιστορία στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης (Φώτο-Βίντεο)

Το πρωί πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ και το μεσημέρι τους ταραξίες προβοκάτορες.

Επεισόδια και συλλήψεις αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα

-Επεισόδια με χημικά έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ένταση,προσαγωγές αγροτών της Κρήτης, στην πλατεία Καραϊσκάκη-

Επεισόδια με ρίψη χημικών εκτυλίχθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι αγρότες της Κρήτης. Αγρότες ζητούσαν από τα ΜΑΤ να απομακρυνθούν προκειμένου να πλησιάσουν την είσοδο του Υπουργείου κάτι που δεν συνέβη. Το κλίμα εντάθηκε με αποτέλεσμα να πετάξουν καπνογόνα και πέτρες στα τζάμια του υπουργείου, σπάζοντας σχεδόν όλα τα τζάμια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με χημικά. Το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ενώ έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές αγροτών.

Μετά τα χημικά και τον πετροπόλεμο, και αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, αγροτοκτηνοτρόφοι κρατώντας την ελληνική σημαία, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο αλλά και το "Πότε θα κάνει ξαστεριά". 

Αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν στην πλατεία Καραϊσκάκη, περιμένοντας τους συναδέλφους τους από την Πελοπόννησο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το μεσημέρι, για ακόμη μια φορά, απομάκρυναν τρεις κουκουλοφόρους που επιχείρησαν να παρεισφρήσουν στο μπλοκ τους και να δημιουργήσουν φασαρίες.

Το κλίμα είχε ενταθεί νωρίτερα στην πλατεία Καραϊσκάκη όταν αστυνομικοί που βρίσκονταν στην πλατεία, δεν επέτρεψαν σε αγροτικό αυτοκίνητο με κηπευτικά να περάσει. Μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό οι αγρότες που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έφυγαν από το υπουργείο και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη προκειμένου να "απεγκλωβίσουν" το αυτοκίνητο από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο επικράτησε ένταση, με τους αγρότες να πετούν μπουκάλια με νερό σε διμοιρία ΜΑΤ προκειμένου να την απομακρύνουν. Τελικά επετράπη η μετακίνηση του αυτοκινήτου, ενώ.... η διμοιρία ετράπη σε φυγή, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο αγροτών, του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Κρυονερίδας Γιώργου Μαριδάκη καθώς και του  Νίκου Μπουρμπάκη.

Δείτε πώς κυνηγούν οι αγρότες άνδρες των ΜΑΤ στο παρακάτω βίντεο

Αγρότες «συνέλαβαν» ταραξίες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο άντρες και πέταξαν πέτρες στο υπουργείο - Οι αγρότες τους έπιασαν και τους παρέδωσαν στους αστυνομικούς

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ξένα στοιχεία να αμαυρώσουν τον αγώνα τους εμφανίζονται οι αγρότες από την Κρήτη που βρίσκονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το πρωί.

Το μεσημέρι, ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και οι αγρότες συνέχιζαν την ήσυχη διαμαρτυρία τους, εμφανίστηκαν δύο άντρες και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά του κτιρίου του υπουργείου, ξεκινώντας νέα ένταση. Αμέσως όμως επενέβησαν οι αγρότες που καταδίωξαν τους άγνωστους και μάλιστα κατόρθωσαν να τους πιάσουν και να τους παραδώσουν στους αστυνομικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτοί δεν είναι δικοί μας».

Με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από:protothema.gr, flashnews.gr, newsit.gr

 

mesaralive.gr  12 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα