Η ανακοίνωση του Α.Σ Τυμπακίου για την καταστροφή των  40 τόνων αγγουριών

mesaralive.gr  07 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Η ανακοίνωση του Α.Σ Τυμπακίου για την καταστροφή των  40 τόνων αγγουριών

Σχετικά με την καταστροφή σαράντα τόνων αγγουριού από τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΑΣ Τυμπακίου κ. Μανώλη Ανδριγιαννάκη, επιρρίπτονται οι ευθύνες στην Περιφέρεια Κρήτης, για «απαράδεκτη αντιμετώπιση του προβλήματος».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας αντιμετωπίζουν για μια ακόμη φορά σοβαρό πρόβλημα διάθεσης.

Λόγω του Ρωσικού εμπάργκο προς τα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει πρόγραμμα για δωρεάν διανομή, με αντίστοιχη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από «κοινωνικές συμπράξεις» που έχουν συσταθεί στις περιφέρειες της χώρας.

Σε τηλεφωνική επαφή που είχε ο διευθυντής του Συνεταιρισμού την Παρασκευή 27-11-2015 με τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή της αντίστοιχης υπηρεσίας κ. Επιτροπάκη Σπύρο στην Περιφέρεια Κρήτης είχε την απάντηση ότι λόγω φόρτου εργασίας είναι αδύνατο ο κύριος Γενικός Διευθυντής αλλά, κατά δήλωσή του, και κανείς άλλος υπάλληλος να ασχοληθεί με το θέμα.

Άλλωστε κατά δήλωση του  «δεν ευθύνεται αυτός που οι παραγωγοί δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους».

Μετά από επικοινωνία με τον κύριο Περιφερειάρχη και σε Παγκρήτια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3-12-15 ενημερωθήκαμε ότι οι Δήμοι της Κρήτης μπορούν να παραλάβουν προϊόντα στις 16-12-15.

Επειδή τα αγγούρια είναι προϊόντα που δεν μπορούν να διατηρηθούν το Δ.Σ του Α.Σ. Τυμπακίου σε έκτακτη συνεδρίαση του την Πέμπτη 3-12-15 αποφάσισε να αποσύρει «καταστρέψει» περίπου 40 τόνους αγγούρια, αποζημιώνοντας τους παραγωγούς με 20 λεπτά ανά κιλό.

Σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη τόσο για το συνεταιρισμό που θα επιβαρυνθεί οικονομικά όσο και για την κοινωνία που δεν θα γευτεί δωρεάν ένα φρέσκο και υγιεινό προϊόν θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος από την περιφέρεια Κρήτης είναι απαράδεκτη.

 

Ο Πρόεδρος

Ανδριγιαννάκης Εμμανουήλ».

 

mesaralive.gr  07 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα