H αναμονή, ένα από τα προβλήματα των εκλογών

vianntika.gr  26 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
H αναμονή, ένα από τα προβλήματα των εκλογών

Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί και ήδη η προσέλευση του κόσμου έχει αρχίσει να αυξάνει, με την κορύφωση της να αναμένεται προς τις μεσημεριανές ώρες στο Δήμο Ηρακλείου, όπως και στα λοιπά μεγάλα αστικά κέντρα

Κάτι που πρέπει να επισημανθεί προς όλους σπεύδουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι πως η αναμονή είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημότες που πήγαν να ψηφίσουν στα μεγάλα εκλογικά τμήματα του Ηρακλείου μετά τις 7 το πρωί, έκαναν πάνω από μισή ώρα για να ψηφίσουν. Οι κάλπες είναι τέσσερις για κάθε ψηφοφόρο, χωρισμένες σε δύο αίθουσες και αυτό σημαίνει πως η ολοκληρωση της διαδικασίας απαιτεί χρόνο.

«Πήγα στο εκλογικό τμήμα, στο οποίο ανήκω, το 18ο του Ηρακλείου στις 7.20 και ολοκλήρωσα τη διαδικασία στις 7.50. Και είχα μπροστά μου δυο- τρία άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά συνδημότης μας, μιλώντας στο viannitika.gr.

Οπότε γίνεται αντιληπτό όταν κορυφωθεί η προσέλευση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί μαθαίνουν τελευταία στιγμή πως μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους, αλλά και με το γεγονός πως οι εφορευτικές επιτροπές είναι ελλιπείς, οι καθυστερήσεις θα είναι αναπόφευκτες.

 

vianntika.gr  26 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ