Η αναθεωρημένη διδακτέα-εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου για την επόμενη σχολική χρονιά

  31 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Η αναθεωρημένη διδακτέα-εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου για την επόμενη σχολική χρονιά

Ανακοινώθηκε εκ νέου,διορθωμένη αυτή τη φορά, η διδδακτέα-εξεταστέα ύλη της Γ' Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες  επίσημα την ύλη , αλλά λόγω λαθών έγινε νέα επεξεργασία και ανακοινώθηκε εκ νεόυ σήμερα διορθωμενη, η οποία έχει ως εξής:

Πατήστε παρακάτω για να ανοίξετε  την ύλη του αντίτοιχου μαθήματος: 

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΦΥΣΙΚΗ

ΧΗΜΕΙΑ

Ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου δήλωσε:

«Ανακοινώνουμε σήμερα, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, την εξεταστέα ύλη για την Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2019-2020. Για να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, το σύνολο της ύλης συμπεριλαμβάνεται στα ήδη υπάρχοντα βιβλία, ώστε να μπορεί να διδαχθεί με άνεση από τους εκπαιδευτικούς και να εμπεδωθεί αποτελεσματικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, υπάρχει μία λελογισμένη αύξηση της ύλης σε ορισμένα μόνον μαθήματα ενώ στα υπόλοιπα η ύλη μένει ως έχει, και θα παρακαλούσα, για το όφελος των παιδιών, να μην υπάρχουν αποπροσανατολιστικές συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Εισάγεται νέα αντίληψη στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που ευνοεί την κατανόηση αντί της αποστήθισης. Η εξεταστέα ύλη ακολουθεί τη λογική και τη δομή της Γ’ Λυκείου, όπου τα τρία μαθήματα του κάθε επιστημονικού πεδίου θα διδάσκονται για 6 ώρες την εβδομάδα -μαζί με τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία- μάθημα υποχρεωτικό για όλα τα πεδία. Η εξεταστέα ύλη που μόλις ανακοινώθηκε είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα ώστε να αρχίσει βαθμιαία να εδραιώνεται η αντίληψη ότι τα παιδιά μπορούν να προετοιμάζονται με επιτυχία για τα πανεπιστήμια, επενδύοντας αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία».

Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία εάν γίνει Κυβέρνηση

Στο ερώτημα εάν η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση τι θα κάνει  με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή το esos επικοινώνησε με ανώτατη πηγή του κόμματος.

Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία,παρότι διαφωνεί με το νέο σύστημα το οποίο και καταψήφισε στη Βουλή,  για να μην προκληθεί  αναστάτωση στους μαθητές της Γ  Λυκείου  ειδικά γι αυτό το έτος 2019-20 θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα του Κ. Γαβρόγλου.

 

  31 May, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα