Η ανεξελεγκτη βόσκηση καλά κρατεί...

  20 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Η ανεξελεγκτη βόσκηση καλά κρατεί...

Την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχούν στα μέτρα της Πολιτείας και «μένουν σπίτι», μια μερίδα κτηνοτρόφων εκμεταλλεύεται την απουσία των ιδιοκτητών γης από τις περιουσίες τους και βάζουν τα κοπάδια τους για βόσκηση ανεξέλεγκτα, μέσα σε χωράφια και καλλιέργειες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο μετά την καραντίνα για τον κορωνοϊό και τον περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα ή ακόμα και τις κωμοπόλεις προς τα χωριά τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να …αλωνίζουν! Μάλιστα, η κατάσταση σε πολλές περιοχές της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ οι ιδιοκτήτες των χωραφιών έχουν καταφύγει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, προχωρώντας σε καταγγελίες.

«Πήγα μετά από αρκετές ημέρες στο χωράφι μου και αυτό που αντίκρισα με εξόργισε! Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και την απουσία μας από τις περιουσίες μας και βάζουν τα κοπάδια τους για ανεξελεγκτη βόσκηση χωρίς να λογαριάζουν τον κόπο μας. Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που όλους ο κόσμος προσπαθεί να συμβιβαστεί με την κατάσταση και να πειθαρχήσει στα μέτρα, να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές. Φανταστείτε αν ένας άνθρωπος που πάει να δει την περιουσία του και πετύχει μέσα τον βοσκό και το κοπάδι του να καταστρέφει τις καλλιέργειες του. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Εγώ προσωπικά έχω απευθυνθεί στην αστυνομία, δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται τον κόπο μας και την προσπάθεια που κάνουμε ώστε να καλλιεργούμε τη γη που μας άφησαν οι γονείς μας», είπε στο ekriti.gr, πολίτης που βρέθηκε και αυτός στην δυσάρεστη αυτή θέση.

 

ekriti.gr

 

  20 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ