Η χλιδάτη ζωή και οι πολυτέλειες του επιχειρηματία με τα όπλα

mesaralive.gr  19 July, 2018 ΑΡΘΡΑ
Η χλιδάτη ζωή και οι πολυτέλειες του επιχειρηματία με τα όπλα

Η δράση που είχε αναπτύξει του έδινε τη δυνατότητα να κάνει διακοπές εντός και εκτός Ελλάδας και να κάνει μια πολύ άνετη ζωή.

Πολυτέλεια και χλιδή. Αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν τη ζωή που έκανε ο επιχειρηματίας εδώ και χρόνια, έχοντας ένα μεγάλο εισόδημα που αποκόμιζε από την αγοραπωλησία των όπλων και όχι μόνο.

Η δράση που είχε αναπτύξει σε όλη την Ελλάδα και τα κέρδη που φαίνεται πως του άφηνε το εμπόριο όπλων, του έδιναν τη δυνατότητα να κάνει διακοπές εντός και εκτός Ελλάδας και να κάνει μια πολύ άνετη ζωή.  

Σκορπούσε αφειδώς χρήματα χωρις να τον απασχολεί, αφού είχε τον τρόπο να ξεφεύγει. Ολα αυτά μέχρι χθες, οπότε και μπήκε τέλος στο συγκεκριμένο κύκλωμα.

Εδώ και ένα μήνα ο κλοιός είχε σφίξει για τον επιχειρηματία. Χθες μετά από έλεγχο που έγινε σε διάφορα σημεία που διατηρεί ο εν λόγω επιχειρηματίας, αποκαλύφθηκαν τα όπλα και τα άλλα είδη οπλισμού.

Το «γαϊτανάκι» των συλλήψεων ξεκίνησε χθες με επτά συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται πως έχουν εμπλοκή στο κύκλωμα (έξι άνδρες και μια γυναίκα).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της νομοθεσίας περί όπλων.

Σήμερα εξάλλου έχουν γίνει 15 συλλήψεις ατόμων που φαίνεται πως είναι αγοραστές. Οι συλλήψεις έχουν γίνει σε Χανια, Ηρακλειο, Σητεία και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται...

Ετσι δρούσε το κύκλωμα

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της ειδικεύονταν στην εμπορία όπλων και πυρομαχικών, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των επιμέρους παράνομων ενεργειών τους.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν από χώρα του εξωτερικού, όπλα, φυσίγγια, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, συσκευές εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι) και άλλα προϊόντα που εμπίπτουν στο νόμο περί όπλων, τα αποθήκευαν και στη συνέχεια, τόσο μέσω δια ζώσης επαφής με πελάτες όσο και μέσω διαδικτυακού καταστήματος πωλούσαν τα προϊόντα αυτά.

Βασικό ρόλο κατείχε 55χρονος συλληφθείς, ο οποίος προέβαινε στην τηλεφωνική επαφή με ενδιαφερόμενους αγοραστές ειδών οπλισμού και ήταν επιφορτισμένος με τη διενέργεια, σε αρχικό στάδιο της παραγγελίας από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία.

Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, που αφορούσαν ειδικότερα, στην απόκρυψη των όπλων και των πυρομαχικών, τη μεταφορά τους και τη περαιτέρω προώθηση, διακίνηση και πώλησή τους σε όλη την ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι το τελευταίο πεντάμηνο του 2018 σε τρεις περιπτώσεις εισαγωγής ειδών οπλισμού από χώρα του εξωτερικού, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες, που είχαν ως παραλήπτη τον 55χρονο.

Αναφορικά με την αποστολή και μεταφορά των ειδών οπλισμού, σε υποψήφιους αγοραστές εντός Κρήτης, αυτή γινόταν είτε με ιδία μέσα και διά ζώσης παράδοση από τους κατηγορούμενους, είτε με αποστολή δεμάτων οδικώς. 

Εκτός Κρήτης η μεταφορά γινόταν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών με αποστολή δεμάτων, όπου 45χρονος μέλος της ομάδας, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραλαμβάνει τα δέματα και να τα δρομολογεί, ώστε να αποστέλλονται με πλοίο και όχι αεροπορικώς, ώστε να μην ελέγχονται με ειδικά μηχανήματα (x-ray) για το περιεχόμενο και να μην γίνει αντιληπτή η παράνομη αποστολή όπλων και λοιπών αντικειμένων.

 

ekriti.gr

 

mesaralive.gr  19 July, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα