Η εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο...

neakriti.gr  29 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Η εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο...

Ζει ολομόναχος μέσα σε ακαθαρσίες

Ζει ολομόναχος μέσα λίγα τετραγωνικά, πολλές φορές ξαπλωμένος για ώρες σε κρεβάτι –μέχρι να τον βοηθήσει κάποιος να σηκωθεί- φαγητό του προσφέρει η γειτονιά και μόνη του παρέα οι κάτοικοι της περιοχής που τον θυμούνται έστω και για λίγο.

Ο 37χρονος  Τ.Γ. ζει που είναι ΑμΕΑ ζει στην Αγία Γαλήνη και «παλεύει» καθημερινά για την επιβίωσή του αφού δεν έχει κανένα απολύτως στήριγμα, ο πατέρας του πέθανε και η μητέρα του δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες κι άλλα στενά συγγενικά πρόσωπα. 

 

Όπως αναφέρει με αγωνία και πικρία κάτοικος της περιοχής: «ο 37χρονος παλαιότερα κινείτο μόνος του αλλά τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί καν να μετακινηθεί από το κρεβάτι. Πολλές φορές τον βρίσκουμε ξαπλωμένο δίπλα στις ακαθαρσίες. Νοικιάζει ένα δωμάτιο και τον φροντίζουν οι συγχωριανοί. Χρειάζεται όμως καθετήρα, πάνες ακράτειας, καθαριότητα και να ζει με αξιοπρέπεια…»

Η εικόνα του 37χρονου «πονάει» βαθιά όσους τον γνωρίζουν, αφού μόνος του δίνει το δικό του αγώνα και προσπαθεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία, χωρίς το κράτος να έχει δείξει το κοινωνικό του «πρόσωπο» πέρα από τους ανθρώπους του ''Βοήθεια στο Σπίτι'' που τον επισκέπτονται και χωρίς προς το παρόν να διακρίνεται μια χαραμάδα ελπίδας για μια καλύτερη ζωή. Στο παρελθόν έχει μεταφερθεί ακόμα και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ωστόσο μετά την ιατρική φροντίδα που προσφέρθηκε, ζητήθηκε να επιστρέψει στο σπίτι του και μάλιστα σύμφωνα με τους γείτονες, χωρίς ασθενοφόρο...

Περιμένουν παρέμβαση Εισαγγελέα

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου Γιάννη Ταταράκη «ενημερώθηκα από το νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κατάσταση του ανθρώπου και έχουμε απευθυνθεί στην Εισαγγελία για να παρέμβει. Ο δήμος μας δεν έχει κοινωνική υπηρεσία, ούτε ‘’καλύοπτονται’’ο δήμος για δαπάνες ώστε να παρέμβει στην περίπτωση αυτή. Υπάρχει μόνο το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ όπου οι εργαζόμενοι παίρνουν την πίεση, παρέχουν φροντίδα, καθαρίζουν το σπίτι αλλά δεν έχουν αρμοδιότητα να τον καθαρίζουν».

 

neakriti.gr  29 October, 2019 ΑΡΘΡΑ