Η Γιορτή για το Περιβάλλον, συνεχίζεται στο Δήμο Γόρτυνας.

mesaralive.gr  07 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Η Γιορτή για το Περιβάλλον, συνεχίζεται στο Δήμο Γόρτυνας.

φωτο:mesaralive.gr

Πέρα από την ενεργοποίηση των μαθητών των σχολείων της Γόρτυνας, ο δήμος φρόντισε για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι δράσεις μαζί με την «επιχείρηση»  καθαρό περιβάλλον συνεχίζονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γόρτυνας.

Στο  πρώτο μέρος του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος πέρα από τις δράσεις των μαθητών των σχολείων του Δήμου Γόρτυνας, που έστειλαν με το δικό τους τρόπο το μήνυμά τους για το Περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε και ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση και ομιλήτρια την  κ. Όλγα Χρήστου δρ. Χημικός Μηχανικός του ΕΣΔΑΚ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας στους Αγίους Δέκα.

Οι δράσεις συνεχίζονται

Η δράσεις στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συνεχίζονται σε πολλά διαμερίσματα του Δήμου Γόρτυνας, με τοπικούς φορείς, ομάδες εθελοντών και συλλόγους υπό την αιγίδα του Δήμου Γόρτυνας, να συμμετέχουν σε αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σήμερα Κυριακή 7 Ιουνίου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στη Λούκια από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όπως είπε στο mesaralive.gr  η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Ανωγεινάκη – Νινιράκη Βαρβάρα.

«Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Βαρβάρα, καθαρισμός, καλλωπισμός και ασβέστωμα στην αυλή  του ενιαίου διδακτηρίου Γυμνασίου -Λυκείου από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και εθελοντές, ενώ στις 14 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί καθαριότητα στους Αγίους Δέκα, μάζεμα σκουπιδιών, ασβέστωμα, φύτεμα φυτών και δημιουργία κήπου, από τους Ενεργούς Πολίτες Αγίων Δέκα. Επίσης καθαριότητα και φύτεμα φυτών θα πραγματοποιηθεί στην Γέργερη από Συλλόγους Γονέων μαθητές και εθελοντές. » είπε στο mesaralive.gr η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος.

Οι μαθητές υιοθέτησαν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά

 Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των πολλών δράσεων που ήδη έχουν γίνει, αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και αυτών που θα πραγματοποιηθούν, είναι και η δράση στην οποία προχώρησαν σχολεία του Δήμου Γόρτυνας που συμμετείχαν στην καμπάνια  «Όλοι Μαζί για έναν  Όμορφο Δήμο Γόρτυνας».

Οι μαθητές  φύτεψαν και υιοθέτησαν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά προσφορά της Επαγγελματικής Σχολής Αμπελούζου δήμου Γόρτυνας και του φυτώριου κ.Χαρκούτση τους οποίους η κ. Ανωγειανάκη ευχαριστεί για την προσφορά τους καθώς και για την συνεχή στήριξη τους σε θέματα που αφορούν τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

mesaralive.gr  07 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ