Η «καρδιά» του αγροτικού κόσμου «χτυπά» στη Μεσαρά

  28 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Η «καρδιά» του αγροτικού κόσμου «χτυπά» στη Μεσαρά

Η «καρδιά» του αγροτικού κόσμου «χτυπά» ως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στη Μεσαρά, καθώς εκεί - και συγκεκριμένα στους Βώρους - έχει ανοίξει τις πύλες της η 17η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς.

Η Έκθεση περιλαμβάνει εκθέτες από τους τομείς της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για νέα προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τον πρωτογενή τομέα ενόψει της νέας αγροτικής περιόδου. Επίσης, για πρώτη φορά συμμετέχουν εκθέτες με κρητικά, παραδοσιακά προϊόντα από όλα τα μέρη του νησιού, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει νέες γεύσεις της κρητικής παράδοσης.

Η Έκθεση ανοιξε τις πύλες της την Πέμπτη και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, λαμβάνοντας χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο στους Βώρους του Δήμου Φαιστού.

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι από Πέμπτη έως Σάββατο 17.00-22.00 και την Κυριακή 10.00-14.00 και 17.00-22.00.

Στα πλαίσια της Έκθεσης, διοργανώνονται παράλληλα ημερίδες γευσιγνωσίας ελαιόλαδου και κρασιού από ειδικούς του χώρου. Σήμερα  (19.00-21.00) θα γίνει Σεμινάριο Οινογνωσίας από τους Οινοπεριπατητές της Κρήτης, δοκιμάζοντας Κτήμα Ζαχαριουδάκη.

Επίσης, σημερα (17.30-18.30) και την Κυριακή (11.00-12.00 & 17.30-18.30) θα παρουσιαστεί ένα καινοτόμο προϊόν για αγροτικό ψεκασμό με Drones.

 Υπενθυμίζεται ότι τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν  με την παρουσία εκπροσώπων από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση της Έκθεσης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς είπε μεταξύ άλλων 

«Πρέπει να ενισχύουμε την ποιότητα για να έχουν ταυτότητα τα προϊόντα μας, για να είναι ανταγωνιστικά στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα, είναι το τρίπτυχο που προωθούμε. Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, είναι να προχωρήσει το έργο του Πλατύ ποταμού που και για το Ρέθυμνο και για τη Μεσαρά, είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης στον πρωτογενή τομέα. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τόπο για την Κρήτη μας».

 Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Αυγενάκης είπε πως η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έργο και πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα του αγροδιατροφικού προϊόντος. 

«Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε από εδώ και στο εξής. Η Κυβέρνησή μας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη συνεργειών που θα αναμορφώσουν τον αγροδιατροφικό τομέα και παράλληλα θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, και τη μετάβαση σε ένα πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Η καινοτομία και η δημιουργία αποτελούν κλειδιά σε αυτή την προσπάθεια. Ασφαλώς, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις εξαγωγές. Η εξάπλωση των αγροτικών μας προϊόντων όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι θεμέλιος λίθος για την οικονομία του τόπου.
Η Έκθεση φέτος δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα δημιουργίας και προόδου. Εκθέτες και διοργανωτές, για μια ακόμη χρονιά, δίνετε με μεγάλη επιτυχία το δικό σας δυναμικό παρών.
Η Κυβέρνηση πιστεύει στην Ελληνική περιφέρεια και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να κάνουν το μεγάλο ποιοτικό άλμα και να αφήσουν πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, περνώντας σε μια νέα εποχή», επισήμανε μεταξύ άλλων. 

Η ΈΚθεση τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων & του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Δήμος Φαιστού. 

 

  28 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα