Η Μεσαρά και ο κορωνοϊος

  14 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η Μεσαρά και ο κορωνοϊος

Την ώρα που ο κορωνοϊός «χτυπα» όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολη την Ευρώπη, οι πολίτες καλούνται να μεινουν οσο το δυνατόν στα σπίτια τους. Να μειώσουν τις εξόδους στις απολύτως απαραίτητες και να το δουν σαν ευκαιρία να συσφίξουν τις οικογενειακές τους σχέσεις.

Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο «επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Κάλεσε δε τις χώρες να «εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα».

«Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε. Με αυτά τα δεδομένα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μόνη έξοδος που θα μπορουσε να κάνει κάποιος είναι για να κάνει μια βόλτα στη Φύση. Με αυτό το σκεπτικό και με δεδομένη την καλοκαιρία, θα μπορούσε η Μεσαρά να αποτελέσει έναν προορισμο για βόλτα ή εκδρομή. Ο κάμπος εξάλλου είναι μια περιοχή που έχει πολλές και όμορφες τοποθεσίες...

Σε κάθε περίπτωση φυσικά πρέπει να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγουμε τις πολλές επαφές! Όσο για την καθημερνότητα μας - τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα και μέχρι νεωτέρας - πρέπει να μένουμε σπίτι, να κινούμαστε έξω μόνο για τις απαραίτητες δουλειές και υποχρεώσεις και να αποφεύγουμε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους.

 

  14 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα