Η Μεσαρά στο πλευρό των πυρόπληκτων - Πως μπορείτε να βοηθήσετε

mesaralive.gr  25 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η Μεσαρά στο πλευρό των πυρόπληκτων - Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Μεσαράς και της Κρήτης γενικότερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Μεσαράς και της Κρήτης γενικότερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

Ετσι ο ένας μετά τον άλλο οι φορείς και οι απλοί πολίτες αποφασίζουν να προχωρήσουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Οπως έγραψε χθες το mesaralive.gr έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια στο Τυμπάκι.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που ήδη χθες το απόγευμα είχαν εξαντληθεί τα είδη φαρμακείου που ζητούσαν οι άνθρωποι που πήραν την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης.

Στο Τυμπάκι χθες ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια από ευαισθητοποιημένη  κάτοικο  για την συγκέντρωση  βοήθειας προκειμένου να σταλθεί στην Αθήνα.  Η ανταπόκριση του κόσμου στο Τυμπάκι ήταν συγκινητική και σήμερα όσα έχουν μαζευτεί θα σταλθούν στην Αθήνα.
Συγχρόνως στις Μοίρες ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας  όπως παξιμάδια, φρυγανιές,  μπισκότα, παιδικές κρέμες, αλλά και ειδών φαρμακείου (FUCIDIN,BEDATIN, γάζες) καθώς επίσης παιδικές πάνες και μωρομάντιλα.

Η συγκέντρωση τροφίμων γίνεται στα παρακάτω σημεία: Στις Τέντες Ιερωνυμάκη, στο Βενζινάδικο ΕΛΙΝ Νίκου Ιερωνυμάκη και στο Καφενείο ΑΓΟΡΑ.

Ενώ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας απευθύνει κάλεσμα σε ολους όσους θελουν να συνδράμουν.

«Ο Πολιτιστικός Συλλογος σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο ,την ενορία και τον αθλητικό σύλλογο Αγίας Βαρβάρας θα μαζεύουν προϊόντα πρώτης ανάγκης για να σταλθούν στους πληγέντες.... Η συλλογή θα ξεκινήσει αυριο Τετάρτη από τις 17:00 μέχρι τις 21:00 στο χώρο του Δημοτικού σχολείου... Υπάρχει ανάγκη από γάζες, fucidin, betadin,μωρομαντηλα ,παιδικές πάνες και τρόφιμα μακράς διάρκειας...» , αναφερει η ανακοινωση

Από όλη την Κρήτη

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Κρήτης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική συμμετέχουν στο τριήμερο πένθος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ταυτόχρονα, με αίσθημα αλληλεγγύης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής αποφάσισαν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους των δήμων της Αττικής.

Εθελοντές και αυτοδιοικητικοί συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες και καλούν όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν, να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και ιατρικής φροντίδας, στο Πολύκεντρο Νεολαίας στο κέντρο του Ηρακλείου, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00.

Επίσης, ο Δήμος Ρεθύμνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες που δοκιμάζονται σκληρά λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική και ανακοινώνει ότι από ΣΗΜΕΡΑ έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα συγκεντρώνονται τα εξής είδη πρώτης ανάγκης: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου -κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης- όπως κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας, γάζες, αλοιφές fucidin, παιδικές πάνες και μωρομάντηλα.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 15:00 στα εξής σημεία: Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης Κουντουριώτου 98 τηλ: 2831 021307, Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαρκέλλου 25 τηλ: 2831 052191, Α' ΚΑΠΗ Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη τηλ: 2831 027800, Β' ΚΑΠΗ (Καλλιθέα) Ούλοφ Πάλμε 6 τηλ: 2831 055243, Γ' ΚΑΠΗ Περιβόλια τηλ: 2831026070, ΚΑΠΗ Τσεσμέ, Τσεσμές Πλατανιά τηλ: 2831 051339.

  ΝΟΔΕ

Και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου συμμετέχει στη προσπάθεια βοήθειας των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που είδαν το βιος τους να γίνεται στάχτη από τη μία στιγμή στην άλλη. Καλεούνται όσοι το επιθυμούν για προσφορά φαρμάκων (Fucidin, betadine, γάζες, κρέμες για εγκαύματα), ξηράς τροφής (παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες), καθώς και χυμοί, νερά, πάνες, μωρομάντηλα, κλπ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου καθημερινά 09:00 - 14:30 και 18:00 – 21:30 (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38, Ηράκλειο),  τηλ. επικ.: 2811810280».

Δήμος Μαλεβιζίου

 Για ΣΗΜΕΡΑ, στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Κάθε προσφορά, όσο μικρή κι αν είναι, είναι απαραίτητη!


ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου
Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων – Παράρτημα Ηρακλείου, κινητοποιείται μαζί με τους υπόλοιπους Έφεδρους από ολόκληρη την Ελλάδα, για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.
Τα γραφεία της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου (Μηνά Γεωργιάδη αρ.25) θα είναι ανοικτά την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2018, από 18:00 – 20:30 για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα χρειάζονται: Τρόφιμα μακράς διάρκειας και Ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Κάθε βοήθεια, μικρή ή μεγάλη είναι πολύτιμη για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Ηρακλείου
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Ηρακλείου και το Τμήμα Ανθρωπιστικών Αποστόλων κάνει έκκληση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Αττικής. 
Μέχρι και την Παρασκευή  (ώρες 10:00-19:00) στη διεύθυνση Μίνωος 23 , συλλέγονται τα εξής προϊόντα: γάζες, fucidin, betadin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (όπως παξιμάδια, φρυγανιές , ζυμαρικά, όσπρια , γάλα βρεφικό σκόνη , γάλα εβαπορέ , δημητριακά μπισκότα, κ.ά.) Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980374757

Πένθος και στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο εθνικό πένθος για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών και ακυρώνει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, από χθες έως και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.

Σε ένδειξη πένθους κυματίζει μεσίστια η σημαία στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας καθώς και στα κτίρια των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επίσης, καλεί φορείς επιχειρήσεις και πολίτες να συμβάλλουν ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα, χυμοί, νερό και βρεφικές πάνες.

Η συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους θα ξεκινήσει από σημερα (Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018) στα παρακάτω κτίρια: 

Στο Ηράκλειο, στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία. Στην Π.Ε. Λασιθίου στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης», στο Διοικητήριο, οδός Πολυτεχνείου 1 Άγιος Νικόλαος.

Επίσης, θα ανακοινωθούν και τα σημεία συγκέντρωσης στις Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου.

 

mesaralive.gr  25 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα