Η «Ομερτά» στα Ζωνιανά και το έργο της Αστυνομίας

  04 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η «Ομερτά» στα Ζωνιανά και το έργο της Αστυνομίας

«Ομερτά» στην περιοχή και συνέχεια των ερευνών της Αστυνομίας. Αυτά είναι τα κομμάτια στο «παζλ» της υπόθεσης με το αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται στο κεφαλοχώρι του Ορεινού Μυλοποτάμου διερευνώντας την υπόθεση και αναζητώντας τον εμπλεκόμενο ή τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό. Ηδη έχει ταυτοποιηθεί ένας 25χρονος.

Με βάση μαρτυρίες - όπως έγραψε το newshub.gr - δύο αδέρφια γνωστής οικογένειας ενεπλάκησαν στο επεισόδιο με άτομο, άλλης γνωστής οικογένειας του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένα επεισόδιο στην περιοχή της Αξού και αμέσως μετά ακολούθησε το επεισόδιο στα Ζωνιανά. Αρχικά φαίνεται πως «μίλησαν» οι κατσούνες με συνέπεια τον τραυματισμό του ενός αδερφού. Ενώ λίγο αργότερα είχαμε στα Ζωνιανά τον τραυματισμό του άλλου αδερφού, ο οποιος φέρει τραύμα στην περιοχή της λεκάνης.

Οι πληροφορίες για το αιματηρό περισταστικό, για το οποίο πρώτα βγήκαν οι κατσούνες και μετά τα όπλα φαίνεται πως ήταν οι κτηνοτροφικές διασφορές. Βέβαια για να φτάσουμε σε αυτή τη συμπλοκή, στο παρελθόν, θεωρείται βέβαιο πως θα υπηρχαν και άλλα περιστατικά, τα οποία οδήγησαν στην αιματηρή συμπλοκή τελικά.

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες γινονται «μετ΄εμποδίων» καθώς τα στόματα παραμένουν κλειστά και ετσι τυχον μαρτυρίες που θα μπορούσαν να υπαρχουν, δεν έχουν καταγραφεί. Την ίδια ώρα συμφωνα με πληροφορίες, υπαρχει ένα κενό ως προς το σενάριο της ανταλλαγής πυροβολισμών, μιας και από το σημείο πιθανότατα να είχαν περισυλλεγεί κάλυκες, πριν την έλευση της Αστυνομίας.

Σε σχέση με την υγεία του 54χρονου τα νέα από το Βενιζελειο νοσοκομείο Ηρακλείου είναι ενθαρρυντικά, καθώς η κατάσταση του φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί.
 
Ο κώδικος της Ομερτά

ο κώδικας ομερτά καθιερώθηκε με την εμφάνιση των πρώτων μαφιόζων. Ιστορικοί τοποθετούν την ύπαρξη ενός άγραφου νόμου εντιμότητας και εχεμύθειας κατά τον 16ο αιώνα. Ήταν ένας τρόπος των πολιτών να αντιτεθούν στην καταπίεση των ξένων αποικιστών και στην ισπανική ηγεμονία, η οποία κράτησε από το 1559 έως το 1713.

Από αυτή την ενέργεια όμως, ως το σήμερα, έχει χαθεί το νόημα του «κώδικα της σιωπής». Οταν υπαρχει ένα πρόβλημα, όταν εκτυλίσσεται ένα περιστατικό, πρέπει το έργο των Αρχών να διευκολύνεται για να αποδίδεται Δικαιοσύνη.

Κάτι που δυστυχώς ειδικά σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, δεν έχει ξεπεραστει ως ζήτημα, αλλάζοντας τη νοοτροπία των τοπικών κοινωνιών...

 

newshub.gr

 

  04 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα