Η πρόγνωση του καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο

  11 August, 2019 ΑΡΘΡΑ
Η πρόγνωση του καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο

Πότε εξασθενούν τα μελτέμια

Με τα μελτέμια να κρατούν τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα δημιουργώντας όμως υψηλό κυματισμό στις βόρειες ακτές της Κρήτης, αρχίζει η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου στο νησί.

Στις νότιες περιοχές του νησιού η ένταση των ανέμων έφτασε σήμερα κατά τόπους τα 7 μποφόρ, ενώ και η θερμοκρασία άγγιξε τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής λόγω των ανέμων με τους πολίτες να καλούνται να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα, από μεθαύριο Τρίτη οι άνεμοι προβλέπεται να εξασθενήσουν, ευνοώντας το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ και μειώνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όπως τόνισε στο ΚΡΗΤΗTV, οι καιρικές συνθήκες και οι ήρεμες θάλασσες θα ευνοήσουν όσους προγραμματίζουν να ταξιδέψουν την παραμονή και ανήμερα της Παναγίας.

Ο καλός καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που στη διάρκεια της νύχτας υποχωρούν κάνοντας πιο ευχάριστες τις καλοκαιρινές βραδιές, θα συνεχιστεί σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά και μετά το Δεκαπενταύγουστο, καθιστώντας ιδανικές τις συνθήκες τόσο για εκείνους που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.

 

  11 August, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα