Η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία 47 επιστημονικών μελετών, η υπερβολική κατανάλωση γάλατος, τυριού και βουτύρου αυξάνει κατά 76% τις πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος καρκίνο στον προστάτη.
Ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα 47 μελετών που συσχέτιζαν τη διατροφή με τον καρκίνο και βρήκαν ότι οι άνδρες συμμετέχοντες κατανάλωναν σε καθημερινή βάση γαλακτοκομικά. Όπως αποδεικνύεται, η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών ευθύνεται για αύξηση της ινσουλίνης στο σώμα με αποτέλεσμα να αυξάνει και τις πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας.
Το Prostate Cancer UK υποστηρίζει ότι η σύνδεση μεταξύ γαλακτοκομικών και καρκίνου υπάρχει λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ασβέστιο
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Πηνελόπης Κουρτζή - Το Κορίτσι της Παραλίας
- Το φαινόμενο στις Βούτες «ξυπνά» την αγωνία στο Μαγαρικάρι
- Πρόσκληση σε εκδήλωση μνήμης από τον Δ. Φαιστού και τον ΠΣ Μαγαρικαρίου
- Ζαρός: Σύλληψη πατέρα και γιου για μπαλωθιές σε γλέντι
- Δήμος Φαιστού: Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με αφορμή το τέλος της σειρας ” Η Παραλία”