Καντίν μπουτού κεφτέ ή κεφτέδες «μπούτι της γυναίκας»
Υλικά
Τεμάχια: 20
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
1 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο ρύζι νυχάκι (βρασμένο πολύ καλά, να γίνει σχεδόν σαν κρέμα – το ρύζι ωμό θα είναι περίπου 1/2 φλιτζ. τσαγιού)
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι μαύρο και καγιέν
Για το πανάρισμα
2-3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε καντίν μπουτού κεφτέ ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τον μισό κιμά με το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Τον μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τον υπόλοιπο κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι, και τα ζυμώνουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 2 ώρες να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενους κεφτέδες, σαν μεγάλα σουτζουκάκια. Βάζουμε τα αυγά για το πανάρισμα σε ένα βαθύ μπολάκι και τη φρυγανιά σε ένα άλλο. Πρώτα βουτάμε τους κεφτέδες στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε τα 2/3 του σκεύους και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τα καντίν μπουτού (σε δόσεις) για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Έντονες βροχοπτώσεις στην Κρήτη – Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
- Εθελοντική αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα την Κυριακή
- Πανελλήνιοι Αγώνες Σπάθης στον Δήμο Φαιστού
- Δήμος Φαιστού βραβείο για καινοτόμες εφαρμογές στη βιώσιμης ανάπτυξη και την ανακύκλωση
- Παραδίδονται οι δράστες του μακελειού στα Βορίζια





