ΗΠΑ: «Ο κορονοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν»

  27 February, 2023 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
ΗΠΑ: «Ο κορονοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν»

Όπως αναφέρει η DailyMail που επικαλείται πληροφορίες της Wall Street Journal, το υπουργείο Ενέργειας συντάσσεται με το FBI και καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα, ότι ο κορονοϊός COVID-19 πιθανότατα διέρρευσε από το κινεζικό ερευνητικό εργαστήριο της Γουχάν και δεν οφείλεται σε μετάδοση από ζώο σε άνθρωπο.

Το 2021 η Διεύθυνση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχε συντάξει ένα πόρισμα για τον κορονοϊό, το οποίο ενημερώθηκε από την αλλαγή στάσης του υπουργείου Ενέργειας και παραδόθηκε στους νομοθέτες του Λευκού Οίκου, καθώς αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο ιός της COVID-19 διέρρευσε.

Ωστόσο, άλλες 4 ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο ιός της COVID-19 «ξέφυγε» μετά τη μετάδοσή του από ζώο σε άνθρωπο. Βέβαια, δύο υπηρεσίες, η μία εκ των οποίων είναι η CIA, δεν έχουν λάβει ξεκάθαρη επίσημη θέση για το ζήτημα.

Η αλλαγή της στάσης του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ είναι αξιοσημείωτη, καθώς είναι γνωστό για την τεχνογνωσία του αλλά και ότι επιβλέπει τις έρευνες που γίνονται σε πολλά βιολογικά εργαστήρια της χώρας.

Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι μπορεί το υπουργείο Ενέργειας και το FBI να συμφωνούν, όμως το πόρισμά τους βασίζεται σε ξεχωριστά αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι και το FBI διαθέτει τεχνογνωσία στις ασθένειες και την ιολογία, καθώς προσλαμβάνει μικροβιολόγους και ανοσιολόγους και στοχεύει μέρος των ερευνών του για την προστασία της χώρας από τη βιοτρομοκρατία και τα όπλα.

 

  27 February, 2023 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ