Ηράκλειο: Έντονη ανησυχία προκαλεί το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας

  20 November, 2018 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Έντονη ανησυχία προκαλεί το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται το τελευταίο διάστημα παιδί που προσεβλήθη απο μηνιγγίτιδα

Αναστάτωση προκαλεί σε γονείς και καθηγητές ένα ακόμη κρούσμα μηνιγγίτιδας που καταγράφηκε αυτή τη φορά στο Ηράκλειο.

Στην παιδιατρική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, νοσηλεύεται από τις 11 Νοεμβρίου ένα παιδί από το Ηράκλειο που προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργο Μοσχοβάκη, η κατάσταση της υγείας του παιδιού εξελίσσεται ικανοποιητικά και νοσηλεύεται στην παιδιατρική του νοσοκομείου εκτός κινδύνου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται ύπουλη καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη της Μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω.

 

  20 November, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα