Ηράκλειο: Ζητά αποζημίωση για τη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του

  21 May, 2021 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Ζητά αποζημίωση για τη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του

Αποζημίωση για τις 2 θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca θα ζητήσει ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης, όπως ο ίδιος υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV «Ωρα Ελλάδος».  «Θα στηριχθώ στα πορίσματα που έχει ήδη βγει. Περιμένω τα επίσημα πορίσματα και θα κινηθώ νομικά αναλόγως», σημείωσε ο κ. Μεταξάκης.
 
Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του σημείωσε πως είναι καλά και δεν πονάει, «εάν ζορίσω λίγο παραπάνω το πόδι μόνο με τραβάνε λίγο τα ράμματα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «ήταν μια δύσκολη περιπέτεια και όταν πέρασε το πρώτο σοκ ήρθε η δεύτερη θρόμβωση» και ξεκαθάρισε πω πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο. 
Εν συνεχεία πρόσθεσε πως δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου καθώς και να ήθελε δεν το επιτρέπουν οι γιατροί με οποιοδήποτε εμβόλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος παρουσίασε την πρώτη θρόμβωση 11 ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ λίγο αργότερα, παρουσίασε και δεύτερη θρόμβωση.

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ 44χρονη με εγκεφαλική αιμορραγία 

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 44χρονης η οποία έχει εγκεφαλικό αιμάτωμα μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Η 44χρονη είχε εισαχθεί αρχικά στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου με θρόμβωση στο κεφάλι και από εκεί, διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ όπου και παραμένει.

Οι επιστήμονες της Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ που συνεδρίασαν εκτάκτως χθες,  κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση της 44χρονης γυναίκας αλλά και του 35χρονου που επέστρεψε γερός και δυνατός στο σπίτι του. Ο τελευταίος αναμένεται να ζητήσει αποζημίωση μετά τα όσα βίωσε και την ταλαιπωρία που υπέστη. 

«Θέλω το παιδί μου πίσω» - Ξέσπασε η μητέρα της 44χρονης

«Το μόνο που θέλω, η κόρη μου να γίνει καλά. Θέλω το παιδί μου πίσω, όπως ήταν πριν κάνει το εμβόλιο» λέει η μητέρα της 44χρονης γυναίκας. «Δεν θέλω αποζημιώσεις, δεν θέλω τίποτα. Θέλω την υγεία του παιδιού μου», προσθέτει. 

 

  21 May, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα