Ηράκλειο:Στον εισαγγελέα ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας για τους μαθητές που δεν πηγαίνουν σχολείο

  26 October, 2020 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο:Στον εισαγγελέα ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας για τους μαθητές που δεν πηγαίνουν σχολείο

Το κατώφλι της εισαγγελίας ανηλίκων πέρασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, προκειμένου να ενημερώσει για τα παιδιά που εξακολουθούν να μην παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο καθώς οι γονείς τους δηλώνουν αρνητές της μάσκας.

Ο κ. Μπελαδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, δήλωσε ότι «την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν περίπου 70 παιδιά σε όλο το νομό, που εδώ και ενάμιση μήνα, ενώ έχουν ξεκινήσει τα σχολεία, εκείνα δεν παρακολουθούν τα μαθήματα. Σήμερα τα παιδιά αυτά είναι 35, αφού οι περισσότεροι γονείς συνειδητοποίησαν ότι αυτό είναι σε βάρος των παιδιών τους. Ως οφείλαμε, ενημερώσαμε την εισαγγελία ανηλίκων που προς το παρόν παρακολουθεί το φαινόμενο. Ο αριθμός είναι πολύ μικρός, αν σκεφτεί κανείς ότι τα παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία στο νομό είναι περίπου 22.500. Αυτά τα 35 παιδιά που παραμένουν στο σπίτι, παίρνουν απουσίες».

Αντίστοιχα, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου που δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους επειδή αρνούνται να φορέσουν μάσκα, είναι μόλις 8.

Συνολικά στην Κρήτη έχουν  μείνει εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας 69 παιδιά, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο. Συγκεκριμένα, εκτός από τους 43 μαθητές του Ηρακλείου, υπάρχουν 10 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Λασιθίου, 13 μαθητές της πρωτοβάθμιας και 2 μαθητές της δευτεροβάθμιας στο νομό Χανίων και ένας μαθητής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ρεθύμνου.

Προς το παρόν, για όποιες περιπτώσεις έχει ενημερωθεί η εισαγγελία, παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου η οποία βαίνει μειούμενη. Ωστόσο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, ο εισαγγελέας δύναται να ασκήσει διώξεις για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

 

  26 October, 2020 ΑΡΘΡΑ