Κορυφώνονται οι επαφές για την κάλυψη των κενών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

"Φορτσάρουν" ... στο παρά πέντε
Στο... “κόκκινο” δουλεύουν το τελευταίο διάστημα οι “μηχανές” της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, εννέα ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νησιού έχουν συγκεντρωθεί και καταγράφονται επισήμως, ενώ σε καθημερινή βάση υπάρχουν επαφές με το Υπουργείο Παιδείας.
Σήμερα, ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Μανόλης Καρτσωνάκης πήρε μέρος σε βιντεοδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν και οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές όλης της χώρας, υπό την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Τόσο η υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη, όσο και η γενική γραμματέας του Υπουργείου κ. Αναστασία Γκίκα, δεσμεύτηκαν στον κ. Καρτσωνάκη και στους συναδέλφους του ότι στις 5 και 6 Σεπτέμβρη θα έχουμε το πρώτο μεγάλο “κύμα” προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών απ’ το οποίο και θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά των σχολείων.
Εάν όλα κυλήσουν βάσει του σχεδιασμού, οι αναπληρωτές 9-10 Σεπτεμβρίου θα έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους, ώστε “στις 11 (σ.σ του μήνα) να είμαστε καλυμμένοι σε μεγάλο βαθμό. Γι΄ αυτό δουλεύουμε όλοι”, τόνισε ο κ. Καρτσωνάκης.
Δείτε επίσης
- Πότε και πως θα γίνει ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία
- Η ΕΕ εξετάζει κλείσιμο συνόρων εξαιτίας της μετάλλαξης του ιού
- Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς των 80 – 84 ετών
- Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού πήρε περιττά κιλά κατα τη διάρκεια της καραντίνας
- Κορονοϊός: 509 νέα κρούσματα και 25 νεκροί σήμερα στη χώρα
Σχετικά άρθρα
- Ηράκλειο:Στον εισαγγελέα ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας για τους μαθητές που δεν πηγαίνουν σχολείο
- Οικονομική ενίσχυση για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων της Κρήτης-”Ζεστό” χρήμα και στη Μεσαρά
- Διήμερο επαφών του Λευτέρη Αυγενάκη με δημοτικούς άρχοντες του Ν. Ηρακλείου
- Υπό κατάληψη για δεύτερη μέρα το Λύκειο Tυμπακίου
- Σημαντικές ελλείψεις και κενά στα σχολεία της Μεσαράς