Ξανά Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού ο Γιάννης Νικολακάκης

Σοφία Πλουτινάκη  05 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ξανά Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού ο Γιάννης Νικολακάκης

Φωτο: Σοφία Πλουτινάκη

Με την Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Τιτάκη Λεονταράκη, να προεδρεύει σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Καλλικράτης, και παρουσία 21 δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή το πρωί, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού.

Πριν να ξεκινήσει η διαδικασία, τόσο η κ. Ελένη Τιτάκη, όσο και ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, αλλά και η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πετρακογιώργη, εξέφρασαν την θλίψη τους για το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο 19χρονο από τα Καπαριανά, απευθύνοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία, όπου για τη θέση του προέδρου προτάθηκε από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη, ο κ. Γιάννης ΝΙκολακάκης ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του σώματος και τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.

Ο κ. Νικολακάκης, στην Β΄ φάση της διαδικασίας εκλέχτηκε με 20 ψήφους και ένα λευκό, και ανανέωσε τη θητεία του Προέδρου για το  υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου, προτάθηκε από την  Επικεφαλής της Μείζονος  Αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πετρακογιώργη,  ο κ. Γιάννης Κουλεντάκης,. Ο κ. Κουλεντάκης έλαβε στη Β΄ φάση της διαδικασίας  19 ψήφους και δύο λευκά και εκλέχτηκε στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ Φαιστού.

Για την θέση του Γραμματέα, προτάθηκε από τον επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης  κ. Χάρη  Κοκαράκη ο μέχρι πρότινος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού κ. Γιώργος Μερωνιανάκης ο οποίος στη Β΄ φάση της διαδικασίας έλαβε 19 ψήφους και 2 λευκά και ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του Γραμματέα του ΔΣ Φαιστού.

Ακολούθησαν οι διαδικασίες για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τη σύνθεση των οποίων θα ενημερώσουμε με νεώτερη ανάρτηση.

 

Σοφία Πλουτινάκη  05 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ