Ξανά στη Βουλή ο Πλατύς και το Φράγμα Φανερωμένης

  11 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ξανά στη Βουλή ο Πλατύς και το Φράγμα Φανερωμένης

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση για το Φράγμα του Πλατύ ποταμού, επαναφέροντας το θέμα της ενίσχυσης του Φράγματος Φανερωμένης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ανησυχία και έντονος προβληματισμός επικρατεί στους φορείς και κατοίκους της Μεσαράς για το έργο του φράγματος του Πλατύ ποταμού και των κάθετων αγωγών, οι  οποίοι δεν προχωρούν, παρά τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής που θα δώσει ανάσα στον πρωτογενή τομέα τόσο στο Νότιο Ρέθυμνο όσο και στη Μεσαρά.

Μάλιστα, πριν από ένα μήνα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, στην οποία συμμετείχαν αιρετοί, φορείς των ΤΟΕΒ Ρεθύμνης και Φαιστού, η Επιτροπή φράγματος Φανερωμένης κ.α., για άλλη μια φορά υπήρξε δέσμευση για άμεση χρηματοδότηση του έργου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Τα έργα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν «ολοκληρωμένες μελέτες του φράγματος Πλατύ» και τους «κάθετους αγωγούς διανομής νερού για το νότιο Ρέθυμνο και τη Μεσαρά».

Επειδή η νότια Κρήτη και ιδίως η περιοχή της Μεσαράς είναι μέσα στις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο ερημοποίησης

επειδή υπάρχει έντονο πρόβλημα άρδευσης  στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και στο Νότιο Ρέθυμνο και

επειδή οι θερμοκηπιακές και υπαίθριες καλλιέργειες των εν λόγω περιοχών, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην τοπική οικονομία.

 

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να τρέξουν συνολικά οι διαδικασίες για την άμεση χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου Π

 

  11 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα