Ξεκινά ο Σιβιανός Πολιτιστικός Αύγουστος

mesaralive.gr  25 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ξεκινά ο Σιβιανός Πολιτιστικός Αύγουστος

Πιστός στο Πολιτιστικό «ραντεβού» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα «Θέμος Κορνάρος» παρουσιάζει και φέτος τον Σιβιανό Πολιτιστικό Αύγουστο, από σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου μέχρι και το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Στο δελτίο τύπου του δραστήριου Συλλόγου αναφέρεται «Αύγουστος, μήνας πολιτισμού! Και ο Σίβας δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το ραντεβού φέτος.

Πάνε πολλά, πολλά χρόνια που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια και κρατά ατόφια, ως τις μέρες μας. Οι εκδηλώσεις του Σίβα, έχουν γίνει παράδοση.

Έτσι, συνεπής στο φετινό του ραντεβού με τον πολιτισμό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα «Θέμος Κορνάρος», ετοίμασε ένα πολιτιστικό πενθήμερο, που αγγίζει την τέχνη και τον πολιτισμό, τη νεολαία, την ιστορία και βέβαια τη μουσική μας παράδοση.

Και σ’  αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μαζί. Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Όπως χρόνια τώρα γνωρίζουμε…

25 με 29 Αυγούστου, σας περιμένουμε στο Σίβα!».

 

Το πρόγραμμα

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του «Σιβιανού Πολιτιστικού Αυγούστου» είναι ελεύθερες για το κοινό, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Τρίτη 25 Αυγούστου

Παραδοσιακή βεγγέρα - Έκθεση παραδοσιακών υφαντών

Μια εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός. Εσείς κρατάτε το φαγητό και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Σίβα σας κερνάει την ρακί και όλοι μαζί διασκεδάζουμε όπως παλιά... Με παραδοσιακούς ήχους, ανέκδοτα, ιστορίες και εικόνες από την λαϊκή τέχνη.

 

Τετάρτη 26 Αυγούστου

Έντεχνη ροκ συναυλία με το Μάνο Παπαδάκη

Η μουσική πρόταση του Μάνου Παπαδάκη έρχεται να συνδυάσει τον σύγχρονο ήχο με παραδοσιακά ακούσματα. Παλιά και νέα τραγούδια συγκροτούν ένα δεμένο πρόγραμμα με μουσικές εξάρσεις και πρωτότυπες εκτελέσεις από τους εκπληκτικούς και πολύ γνωστούς μουσικούς που απαρτίζουν το συγκρότημά του.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι «Χορωδοί του Νότου»

 

Πέμπτη  27 Αυγούστου

Μαγική βραδιά Zakris Magic

Ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα μας καλεί να κάνουμε κάτι μοναδικό και πρωτότυπο... Να εξαφανίσουμε  τα προβλήματα και τις έγνοιες  μας και να ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Θα φροντίσει  γι’ αυτό ο μάγος  Zakris (o Διάδοχος του Uri Geller) και η ομάδα του διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους.

 

Παρασκευή 28 Αυγούστου

Παρουσίαση βιβλίου του Αγίου Ιωάννη του Ξένου

Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ.

Η ομάδα φίλων του Αγίου Ιωάννη του Ξένου (που έχει καταγωγή από το Σίβα) παρουσιάζουν τα έργα και τις ημέρες του Αγίου σε ένα εκτενές και πολυδιάστατο βιβλίο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Βουλγαράκης, Ηγούμενος Ι.Μ. Οδηγήτριας, ο Δουνδουλάκης Εμμανουήλ, επίκουρος καθηγητής Ανωτάτης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, ο Καψαλάκης Ζαχαρίας, εκπαιδευτικός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Πατεδάκης Εμμανουήλ, επίκουρος καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Δικηγόρος Τίτος Ταγαράκης.

 

Σάββατο 29 Αυγούστου

Παραδοσιακό κρητικό γλέντι

Το μεγάλο παραδοσιακό κρητικό γλέντι με το Νεκτάριο Σαμόλη και το συγκρότημά του.

 

mesaralive.gr  25 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα