Και επισήμως η παραίτηση Νικολακάκη. Εκλογές για νέο Πρόεδρο στο ΔΣ Φαιστού

mesaralive.gr  12 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Και επισήμως η παραίτηση Νικολακάκη. Εκλογές για νέο Πρόεδρο στο ΔΣ Φαιστού

Μετά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, από πλευράς του προέδρου κ. Γιάννη Νικολακάκη για την απόφασή του να παραιτηθεί του αξιώματος, την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΔΣ Φαιστού.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Νικολακάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί το βράδυ της Τρίτης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αφού όπως είπε ο ίδιος για τις αυξήσεις των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας «Ως απλός δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την ψήφο των δημοτών διαφωνώ, ως πρόεδρος όμως του Δημοτικού Συμβουλίου που έχω εκλεγεί μετά από πρόταση του Δημάρχου δεν μπορώ να τον εμποδίζω στο δικαίωμα να εφαρμόζει απρόσκοπτα την πολιτική του. Δεν δέχομαι όμως και να ειπωθεί από κανέναν ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος του σώματος με τη στάση του στέρησε τον Προϋπολογισμό από το Δήμο. Γι΄ αυτό θα στηρίξω τα μέτρα που έτσι κι αλλιώς θα ισχύσουν αυστηρά για ένα χρόνο.  Δεν μπορώ όμως και να λειτουργώ άλλο σε ένα περιβάλλον διαφωνίας και διλλημάτων προ τετελεσμένων γεγονότων. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι για το καλό πάνω απ΄όλα του δήμου για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και για την αρμονική συνεργασία του δημάρχου με τον εκάστοτε πρόεδρο η πλέον αξιοπρεπής και έντιμη πολιτική στάση είναι η άμεση παραίτηση από το αξίωμά μου».

Η συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη 14 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει στις 19.00 και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Υποβολή παραίτησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού  Ιωάννη  Νικολακάκη από το αξίωμα του. Αποδοχή της παραίτησης (άρθρο 64 παρ. 7 και άρθρο 54 παρ. 4 του Ν.3852/2010).
  2. Εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού (άρθρο 64 του Ν.3852/2010).

 

mesaralive.gr  12 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα