Καινοτόμες προτάσεις ζητά η Περιφέρεια Κρήτης

  13 February, 2018 ΓΝΩΜΕΣ
Καινοτόμες προτάσεις ζητά η Περιφέρεια Κρήτης

Η πρώτη πρόσκληση που εκδίδεται για Έργα επίδειξης πειραματικής ανάπτυξης στην Κρήτη

Ενημέρωση στους εκπροσώπους των Ερευνητικών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κρήτης για την πρώτη πρόσκληση που εκδίδεται για την χρηματοδότηση των «έργων επίδειξης - πειραματικής ανάπτυξης, που προωθούν την έρευνα και καινοτομία σε τομείς της RIS3Crete» προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΠ «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και οργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης.

Η συγκεκριμένη δράση-πρόσκληση που προκηρύσσεται έχει προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ και η κάθε πρόταση που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση έχει ανώτατο όριο τις 250.000 ευρώ. Την σχετική ενημέρωση έκανε στο Επιμελητήριο η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, παρουσία στελεχών της υπηρεσίας και εκπροσώπων αρμόδιων υπηρεσιών.


Σε δηλώσεις της η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη επεσήμανε ότι είναι η πρώτη πρόσκληση που εκδίδεται για την υποστήριξη της καινοτομίας στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Όπως τόνισε η ίδια:   «Σήμερα ενημερώνουμε για την πρόσκληση την οποία έχουμε εκδώσει, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης,  που αφορά στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κρήτης, είναι η πρώτη πρόσκληση η οποία εκδίδεται για την υποστήριξη της καινοτομίας και της έρευνας στην Περιφέρειά μας από την πλευρά του Επιχειρησιακού Προγράμματος.  Μετά από την πολύ αναλυτική δουλειά που έκανε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ανακάλυψης της «έξυπνης εξειδίκευσης» στο πλαίσιο της οποίας προσδιόρισε τους τομείς προτεραιότητας πάνω στους οποίους θα εστιάσουμε για τη χρηματοδότηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, έρχεται η  Διαχειριστική Αρχή και εκδίδει πλέον της προσκλήσεις.  Η πρώτη πρόσκληση απευθύνεται στα Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης, τους προσκαλούμε να μας φέρουν προτάσεις για σχέδια επίδειξης, σχέδια πειραματικής ανάπτυξης, τα οποία στην ουσία θα υποστηρίξουν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Κρήτη». 

" Μετά από την πολύ αναλυτική δουλειά που έκανε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της έξυπνης εξειδίκευσης, προσδιορίσαμε τους τομεις προτεραιότητας που θα εστιάσουμε για την χρηματοδότηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας".  "Προσκαλούμε τα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης να μας φέρουν προτάσεις για σχέδια επίδειξης και πειραματικής ανάπτυξης" υπογράμμισε η κ. Κασσωτάκη. 

Σημειώνεται ότι η δράση έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ.  Το ανώτατο όριο για κάθε πρόταση που θα υποβληθεί είναι οι 250 χιλιάδες ευρώ ενώ οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τέλος Μαρτίου.

 

H KYPIA MAPIA KAΣΣΩTAKH EINAI AΠO TO TYMΠAKI OΠOY KAI EKANE TIΣ ΠPΩTEΣ ΣΠOYΔEΣ THΣ.

cretalive.gr

 

  13 February, 2018 ΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα