Καιρός: Χειμωνιάτικό και σήμερα το σκηνικό

  25 November, 2020 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Χειμωνιάτικό και σήμερα το σκηνικό

Πού αναμένονται βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην ενημέρωση που εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, επισημαίνεται ότι σε σχέση με τις σημερινές συνθήκες, η θερμοκρασία την Τετάρτη θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3 με 6 βαθμών Κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης: Κρύο και βροχές

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός της Τετάρτης θα είναι άστατος με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Η ΕΜΥ επισημαίνει, ωστόσο, ότι και στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Τοπικές βροχές αναμένονται επιπλέον κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου λόγω των ισχυρών βόρειων - βορειοανατολικών ανέμων 5 με 7 και στα δυτικά έως 8 Μποφόρ - που θα πνέουν στο νησί, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. 

Για το λόγο αυτό:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
Ορμούντα και επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος Δελτίου Καιρικών Φαινομένων.
Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

  25 November, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα