Καιρός: Φθινοπωρινό το σκηνικό

  08 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Φθινοπωρινό το σκηνικό

Νέα επιδείνωση από την Τρίτη

Συγκεκριμένα, για σήμερα Κυριακή η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα δυτικά, τη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, κυρίως τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι βροχές θα ενταθούν μετά το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και του νοτίου Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Τετάρτη στα κεντρικά και βόρεια βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά. Οι βροχές πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

 

  08 December, 2019 ΑΡΘΡΑ