Καιρός: Κατά τόπους βροχές και θυελλώδεις άνεμοι

  29 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Κατά τόπους βροχές και θυελλώδεις άνεμοι

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ-Προειδοποίηση από το λιμεναρχείο

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με αυτό, οι άνεμοι σήμερα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 7 με 8 Μποφόρ.

Για το λόγο αυτό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί, μεταξύ άλλων, όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Ενώ, έχει, επίσης, τεθεί σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα, προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές, αναμένονται, αύριο, Πέμπτη, στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα, μέχρι την Κυριακή

Παρασκευή:

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Σάββατο:

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Κυριακή:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου τη Δευτέρα υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.  Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

  29 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα