Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών

  29 April, 2021 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών

Ξεκινάει από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, να ανεβαίνει η θερμοκρασία σε ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, οι πιο ζεστές ημέρες αναμένεται να είναι το Μεγάλο Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης – μεταξύ αυτών το Ηράκλειο και το Γάζι - το θερμόμετρο θα «αγγίξει» μέχρι και τους 40°C, ενώ, είναι χαρακτηριστικό πως στο Πάνορμο, θα τους… ξεπεράσει, αφού η μέγιστη θερμοκρασία ανήμερα του Πάσχα, θα είναι 41°C.

Στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, πάντως, η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 39°C. (Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα)

Σημαντική μεταφορά σκόνης τις επόμενες ημέρες

Την ίδια στιγμή, υψηλή θα είναι η συγκέντρωση σκόνης και στην Κρήτη, τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων στη μέση τροπόσφαιρα και νοτίων ανέμων κοντά στο έδαφος. Η συγκεκριμένη κίνηση των ατμοσφαιρικών αερίων μαζών θα συνοδευτεί από σημαντική μεταφορά ατμοσφαιρικής σκόνης από την Αφρική η οποία θα διατηρηθεί καθ’ όλο το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση σκόνης στην κατώτερη ατμόσφαιρα (με βαθύ κόκκινο σημειώνονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις) καθώς και ο επιφανειακός άνεμος:

 

  29 April, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα