Καιρός: Σαββατοκύριακο με ισχυρούς νοτιάδες

  20 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Σαββατοκύριακο με ισχυρούς νοτιάδες

Θα φτάσουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στα δυτικά και βόρεια της χώρας, όμως τα φαινόμενα δεν φαίνεται να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την Κρήτη, καθώς για το νησί προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με την πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Κρήτη, σύμφωνα με το meteo, θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες που θα πνέουν το Σαββατοκύριακο.

 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

Το Σάββατο, στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, σταδιακά από το μεσημέρι 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου, έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπισης περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταιγίδες μετά το απόγευμα στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο κατά τόπους ισχυρές, στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια και κεντρικά, σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Τα φαινόμενα την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στα δυτικά, βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα είναι έντονα, ενώ σημαντικά ύψη βροχής θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και το Βόρειο Ιόνιο.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

 

  20 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα