Κακοκαιρία “προ των πυλών”.

  22 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Κακοκαιρία “προ των πυλών”.

Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη περιμένουν οι μετεωρολόγοι

Μεταβολή του καιρού με έντονες βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους αναμένουν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες ώρες με τα φαινόμενα να διαρκούν έως και τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, Γ. Κωλέτση και Κ. Λαγουβάρδο, οι βροχές που εκδηλώνονται ήδη στα δυτικά της χώρας θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά αλλά και τη Δυτική Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 23/12 κυρίως στα δυτικά και νότια. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Δυτική Κρήτη αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής (πάνω από 50 χιλιοστά).

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί τις περιοχές όπου αναμένονται τα μεγαλύτερη ύψη βροχής αθροιστικά μέχρι και τη Δευτέρα.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή 22/12 η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στο χάρτη του Ανεμολογίου, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.ω

 

  22 December, 2019 ΑΡΘΡΑ