Κακοκαιρίας...συνέχεια στην Κρήτη

  28 January, 2023 ΑΡΘΡΑ
Κακοκαιρίας...συνέχεια στην Κρήτη

Παροδικές βροχές προβλέπονται για σήμερα (27/1) σε αρκετές περιοχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στα νότια ηπειρωτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την ΕΜΥ.

Αρχικά βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα σταματήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ προοδευτικά το μεσημέρι και στα νησιωτικά τμήματα.Τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, φαινόμενα που βαθμιαία από το μεσημέρι θα επεκταθούν σε περιοχές της δυτικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στη συνέχεια σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της βόρειας χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Κρήτη επιμένουν οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέοουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9-10, στην Ήπειρο από 0 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14, στα Επτάνησα από 4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 13, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 Μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 Μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και μετά το μεσημέρι ανατολικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Ο καιρός στην επικράτεια

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια από δυτικές πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παράκτια μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικές πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο στα βόρεια θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

  28 January, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα