Ναρκωτικά: Το Κυνήγι της ευτυχίας ή η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας;”

  18 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ναρκωτικά: Το Κυνήγι της ευτυχίας ή η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας;”

Απόψε στο Σίβα η εκδήλωση για τη μάστιγα των ναρκωτικών που όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε

 Στις ημέρες μας οι νέοι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχει επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον λόγω έλλειψης ενημέρωσης και συντονισμού μέσω συνεχούς διαλόγου. Όταν οι γονείς συζητούν με τους εφήβους για όλα σχεδόν τα θέματα που τους απασχολούν και όταν οι τυχόν διαφοροποιήσεις ή και εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας επιλύονται με τον εποικοδομητικό διάλογο, τότε οι έφηβοι δομούν με μεγαλύτερη ευκολία και με αυτοπεποίθηση, την ταυτότητά τους.

Γράφουν οι ειδικοί επί του θέματος και τονίζουν τη σπουδαιότητα του διαλόγου μέσα στην οικογένεια για να αποφευχθούν οι εναλλακτικοί δρόμοι.Για τα σκοτεινά αυτά μονοπάτια θα μας μιλήσει ο γιατρός κος Λιλίτσης Μανώλης, σήμερα στις 8.30 το απόγευμα στον Σίβα.

Γίνεται μια σπουδαία αρχή κινητοποίησης αλλά και πολιτισμού πρωτίστως. Ο πολιτισμός, οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού είναι όμορφα δείγματα πνευματικότητας χωρίς όμως τη συμμετοχή των νέων, είναι σαν θάλασσα δίχως νερό! Σαν φαγητό δίχως αλάτι!

Οι νέοι μας οδηγούνται σε λάθος δρόμους γιατί εμείς οι μεγαλύτεροι και κυρίως οι κρατούντες τα ηνία αυτού του πολύπαθου τόπου έπραξαν δια ίδιον όφελος και όχι για το μέλλον της χώρας! Είναι οδυνηρό να διαβάζω τις στατιστικές αναφορικά με τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών στη Μεσαρά και να βλέπω το αδιανόητο ποσοστό του 75% των νέων της Μεσαράς να είναι κατά κάποιο τρόπο, σ’ αυτό το δύσβατο μονοπάτι των ουσιών και της εξάρτησης!

Κι εμείς; Πού είμαστε εμείς;

Ψάχνουμε τις τσέπες μας να βρούμε κάποια ευρώ για να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και τόσους άλλους φόρους και η παιδεία, τα παιδιά μας, η ζωή η ίδια; Πού τη βάλαμε και πού τη χάσαμε;

Ας ενημερωθούμε λοιπόν, ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας κι ας τολμήσουμε να εκφράσουμε τις απορίες μας για το όλο θέμα

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος [ Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli ‘Federico II”].

 

  18 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ