Καλά νέα για τις γέφυρες του Γεροποτάμου

ekriti.gr  18 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καλά νέα για τις γέφυρες του Γεροποτάμου

Την έντονη αγανάκτησή του για την "παραμελημένη" όπως τη χαρακτήρισε Μεσαρά, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, με αφορμή μία νέα κατολίσθηση στο δρόμο Καμάρες - Γρηγοριά, χθες το βράδυ.

Ένας τεράστιος βράχος βρίσκεται στη μέση του δρόμου και τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να βρουν τρόπο για την μετακίνησή του προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

"Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο εκεί αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στα Βορίζια που οι βράχοι μέσα στον οικισμό κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων. Επίσης πολλές γέφυρες χρειάζονται αντιστήριξη. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο δήμος μας χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για να γίνουν έργα", είπε ο κ. Νικολιδάκης, ενώ αναφερόμενος στις γέφυρες που πρέπει να κατασκευαστούν σε τρία σημεία του Γεροποτάμου, όπου πριν από έναν χρόνο, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, είπε ότι έχει εξασφαλιστεί η υπογραφή του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή και απομένει εκείνου του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

"Ωραίο το αεροδρόμιο Καστελίου και μπράβο που θα κατασκευαστεί, αλλά ποιος ασχολείται με τους κάθετους δρόμους της Μεσαράς που θα οδηγούν σε αυτό;", διερωτήθη ο δήμαρχος Φαιστού. 

"Η περιοχή μας χρειάζεται έργα υποδομών. Και παράλληλα πρέπει οι κάτοικοι, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι φιλήσυχοι, να νιώθουν ασφαλείς. Έχουμε ζητήσει το ΑΤ Μοιρών να γίνει Αστυνομική Υποδιεύθυνση, και πρέπει να γίνει, ώστε τα όποια κακοποιά στοιχεία, ντόπιοι και αλλοδαποί, που ταράζουν την καθημερινότητα των πολιτών με παραβατική και εγκληματική συμπεριφορά, να απομονωθούν", είπε ο κ. Νικολιδάκης και κατέληξε: "Η Μεσαρά δε μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Νιώθουμε παραμελημένοι εμείς εδώ στο νότο".

 

ekriti.gr  18 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ