Καλοκαιρινό τσιγαριστό με λαχανικά εποχής

Υλικά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 πατάτα (σε καρέ)
500 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
500 γραμ. βλίτα
4 τρυφερά μικρά κολοκύθια (κομμένα σε φέτες χοντρές)
5 - 6 κολοκυθοανθούς
2 ώριμες κατακόκκινες και σφιχτές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
αλάτι
πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο άνηθο
1 φλ. κυβάκια σκληρή και ώριμη πικάντικη φέτα
Διαδικασία
επιλέγουμε λαχανικά εποχής. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για το καλοκαιρινό τσιγαριστό.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ να βγάλει το άρωμά του.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄. Τέλος, προσθέτουμε τα βλήτα και τους κολοκυθοανθούς.
Σιγοβράζουμε για 10 – 15΄ να μείνει το τσιγαριστό με το λάδι του.
Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια φέτας.
Δεν ανακατεύουμε.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Απολαμβάνετε το τσιγαριστό με φανταστικό σπιτικό εύκολο ζυμωτό ψωμί.
Δείτε επίσης
- ΝΔ: το προεδρείο της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Νικολακόπουλος, Συρεγγέλα, Λυτρίβη και Λαζαρίδης
- Αποτοξίνωση: Μπορείς να «ξεκολλήσεις» από την οθόνη χωρίς πίεση;
- Διπλωματικός “πονοκέφαλος” για Αθήνα: ανησυχεί η εμπλοκή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στη Μονή Σινά
- Βουλή: Στήνεται η «αρένα» της πολιτικής σύγκρουσης
- ΑΑΔΕ: έλεγχοι το τριήμερο σε τουριστικές περιοχές