«Καλπάζουν» οι ρευματοκλοπές και στη Μεσαρά

mesaralive.gr  30 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Καλπάζουν» οι ρευματοκλοπές και στη Μεσαρά

Την ώρα που οι έλεγχοι για τον εντοπισμό παραβατών και στην Κρήτη έχουν αυξηθεί, βλέπουμε πως το φαινόμενο αντί να μειώνεται, «φουντώνει».

Παρά την εντατικοποίηση των προσπαθειών, τη διάθεση σημαντικότατων πόρων και την αλματώδη αύξηση του πλήθους των εντοπισμένων περιπτώσεων ρευματοκλοπής το φαινόμενο όχι μόνο δεν ανακόπηκε, αλλά  μεγεθύνθηκε κάτι που αποδεικνύουν τα στοιχεία.

Συμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ ως και τις 31 Αυγούστου 2018 έχουν σταλεί 5.270 επιστολές για διαπιστωμένες ρευματοκλοπές με βεβαίωση απαιτήσεων και το 48% εξ αυτών αφορούν σε ρευματοκλοπές εντός 2018. Τα βεβαιωμένα ποσά οφειλών μέχρι το τέλος Αυγούστου ανέρχονταν σε 14,7 εκατ. ευρώ με τις εισπράξεις να κυμαίνονται λίγο πάνω από τα 3 εκατ. ευρώ.

Η κατάσταση είναι προβληματική και στη Μεσαρά, σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, ειδικά σε περιοχές που αρδεύονται. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από τη ΔΕΗ, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βρεθεί συνεργεία αντιμέτωπα με εξαγριωμένους παραβάτες και η κατάσταση διασώζεται χάρη στην παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. που έχει εντολή να επεμβαίνει όπου υπαρχει πρόβλημα

 

mesaralive.gr  30 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα