Καμηλαρι: Ζωγραφική – Γλυπτική και τη μουσική παράσταση «Πρόβα στα μονοπάτια του Ερωτόκριτου»

mesaralive.gr  23 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Καμηλαρι: Ζωγραφική – Γλυπτική και τη μουσική παράσταση «Πρόβα στα μονοπάτια του Ερωτόκριτου»

Ένας στρατολάτης, ένα περπατητής είμαι ‘γω κι ακούμπησα στη ρίζα μιας ελιάς ν’ ακούσω το τραγούδι των γρύλων κι αν θέλεις έλα να τ’ ακούσομε μαζί…

Απόψε το Φεστιβάλ φτάνει στον επόμενο σταθμό του, το Καμηλάρι. Με Ζωγραφική και Γλυπτική - τέχνες  της ψυχής και της έμπνευσης - που με μοναδική μαεστρία οι καλλιτέχνες δίνουν και χαράζουν στον καμβά αλλά και λαξεύουν στην άμορφη πέτρα δίνοντάς της πνοή.

Έλα ν’ ακούσομε το τραγούδι των γρύλων!  Έλα μαζί να περιδιαβούμε τη σκέψη, να ενώσουμε τις ψυχές μας  στου κύκλου τα γυρίσματα που ανεβοκατεβαίνουν…

Με την μοναδική αφήγηση και σκηνοθετική ματιά της σκηνοθέτιδος Μαρίας Βασιλάκη, με τις νότες του λαγούτου από τον δεξιοτέχνη  μουσικό δημιουργό Αντώνη Φραγκιαδάκη,  που θ’ ακουστούν  ανάδια στο παλάτι της ψυχής μας και του νου μας στην αποψινή βραδιά.

Πριν ν’ ανοίξουν οι κουΐντες και δούμε την «Πρόβα στα μονοπάτια του Ερωτόκριτου», θ’ αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη σε τούτη την ποιητική περιήγηση του μοναδικού Αντώνη Φραγκιαδάκη, στα μονοπάτια των βουνών και την ομορφιά της φύσης.

Σ’ΑΓΡΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Μιά ν ‘ώρια αυγή θα σηκωθώ, μιά ωριόπλουμη ν αυγούλα,

στο χάραμα τσή ταχινής, στσή πάχνης τη δροσούλα,

μιά ν ακριβή μου πεθυμιά, και τάξιμο θα κάνω,

ταχιά ταχιά κατσά κατσά, να βγώ στα όρη απάνω,

πέτρα την πέτρα πατουχιά, πέτρα την πέτρα ζάλο,

να βγαίνω να σφυρολογώ, ριζίτικο τραγούδι…

Θα εκτεθούν τα έργα των εραστών της Τέχνης της Ζωγραφικής, της κας Λαδουκάκη Βούλας και της κας Κουρμούλη Μαρίας στη θέα των ματιών μας. Παρέα με τη Ζωγραφική θα είναι και η Γλυπτική του λαξευτή καλλιτέχνη κου Γιάννη Κοντού.

Σαν ερωτευτείς τις Τέχνες και στο περιβόλι τ’ όμορφο μπεις και μυηθείς στα μυστήρια τα ανείπωτα κι ανείδωτα, τότε μαγεύεσαι και στους καμβάδες αποτυπώνεις φτιάχνοντας μορφές με πινέλα και χρώματα που θαρρείς σπουδαίος είσαι, σε τούτο το μετερίζι της Ζωγραφικής. Αλλά και σαν την σμίλη πάρεις και  την άμορφη πέτρα λαξεύσεις δίνοντάς της σχήματα, μορφές και φτιάχνοντας κρήνες με περίτεχνες παραστάσεις λογίζεσαι μύστης στην Τέχνη τούτη της Γλυπτικής κι ας είσαι απλά εραστής και συνοδοιπόρος στων Τεχνών τον όμορφο δρόμο.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli Federico II”

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  23 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα