Κάνουν περιπολίες γιατί φοβούνται τις... πυρκαγιές

mesaralive.gr  24 July, 2018 ΑΡΘΡΑ
Κάνουν περιπολίες γιατί φοβούνται τις... πυρκαγιές

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου πραγματοποίησε από το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 24 Ιουλίου 2018 νυχτερινή περιπολία

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποίησε από το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 24 Ιουλίου 2018 νυχτερινή περιπολία στο Δάσος της Κέρης, στον Δήμο Μαλεβιζίου.

 
Την ώρα που οι καταστροφικές πυρκαγιές σάρωναν τις περιοχές της Αττικής, αλλά και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης να είναι σε επιφυλακή και να προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη στα Χανιά, οι έφεδροι του Ηρακλείου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προστάτεψαν έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο και μάλιστα σε μικρή απόσταση από τον αστικό ιστό.
 
Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου, πολύ κοντά στο Βουλισμένο Αλώνι και νότια του φαραγγιού του Αλμυρού. Έχει έκταση περίπου 5 τετρ. χλμ και αποτελεί ένα νέο δάσος από πεύκα και κατά τόπους κυπαρίσσια. Η Κέρη αποτελεί έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για την ξηρή και πετρώδη αυτή περιοχή.
 
Το ΔΣ της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου, ευχαριστεί τον Δήμο Μαλεβιζίου και την δημοτική αρχή για την βοήθεια που παρείχε στα μέλη της, κατά την διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης στην περιοχή. Επίσης, την Διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για την άψογη συνεργασία. Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων – Παράρτημα Ηρακλείου, εκφράζει την βαθιά οδύνη της για την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας στην περιοχή της Αττικής.

 

mesaralive.gr  24 July, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα