Καταγγελία από το Σύλλογο «Φαιστός»

mesaralive.gr  15 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καταγγελία από το Σύλλογο «Φαιστός»

Καταγγελία για τη στάση του Δ.Σ. του Συλλόγου « Φαιστός» για τις εκλογές αντιπροσώπων στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και για τη στάση του απέναντι στους αναπληρωτές συναδέλφους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Παρασκευή 10-05-2019 στα γραφεία του Συλλόγου Φαιστός, πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Δ.Σ. του Συλλόγου. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση, αφού καταθέσαμε το ψηφοδέλτιο μας, ζητήσαμε από το Δ.Σ. την Τετάρτη 15-05-2019 μαζί με τις κάλπες για εκλογή νέου Δ.Σ. και για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ, να υπάρχει και τρίτη κάλπη για αντιπροσώπους στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου επικαλούμενος τη μη ενημέρωσή του από την ΑΔΕΔΥ και αποποιούμενος τη δική του ευθύνη αρνήθηκε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ΑΔΕΔΥ μαζί με τις προγραμματισμένες εκλογές για το  Δ.Σ. του συλλόγου και για τη ΔΟΕ μεταφέροντας τις από …Σεπτέμβρη. Πράγμα που σημαίνει νέα δικαστικά έξοδα για τον Σύλλογο, κίνδυνο μείωσης της συμμετοχής λόγω πολλαπλών εκλογικών μαχών και πολυδιάσπαση των διαδικασιών. Και μάλιστα η απόφαση αυτή για τη μη πραγματοποίηση των εκλογών είναι προσωπική απόφαση του Προέδρου, αφού το ΔΣ δεν είχε απαρτία! Τέτοια δημοκρατία! 

 Όσο αφορά τις περιπτώσεις συναδέλφων που ακόμη δεν έχουν κάνει αίτηση στον Σύλλογο της Φαιστού, μας ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εγγραφούν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, αλλά το αν θα ψηφίσουν ή όχι θα το κρίνει ο αριθμός τους, αλλά και το Δ.Σ. που θα αποφασίσει όταν θα έχει απαρτία! Για άλλη μια φορά μετέθεσε τις ευθύνες για αυτόν τον αποκλεισμό στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που «δεν ενδιαφέρονται» και «δεν ενημερώθηκαν», παραβλέποντας το γεγονός πως σε όλους τους Συλλόγους εκπαιδευτικών πανελλαδικά όλοι μπορούν να γραφτούν και να ψηφίσουν ως και την ημέρα των εκλογών! Το Δ.Σ. πετά το μπαλάκι στους εργαζόμενους, τη στιγμή που δεν πήρε καμία αγωνιστική απόφαση και δεν πήρε κανένα μέτρο να πείσει τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα συμμετοχή τους στο Σύλλογο.  Αυτό δείχνει πως δεν θέλουν τους εργαζόμενους οργανωμένους, ώστε να περνά πιο εύκολα η κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική χωρίς αντιδράσεις κρατώντας το Σύλλογο χωρίς ουσιαστικές μαζικές και ζωντανές διαδικασίες.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τον εκφυλισμό του Δ.Σ., που αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τον Σύλλογο σαν τσιφλίκι του, που όχι μόνο δε διευκολύνει τους συναδέλφους, αλλά τους αποκλείει από τις συλλογικές διαδικασίες, βάζοντάς τους εμπόδια και απομαζικοποιώντας το σωματείο. Αυτό δείχνει πως όχι μόνο δε σέβεται τους συναδέλφους, αλλά και πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια περί δημοκρατίας και ενότητας που οι ίδιοι οι εκλεγμένοι έχουν κάνει σημαία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν έχουμε ανάγκη από κυβερνητικούς συνδικαλιστές, φερέφωνα των αντιλαϊκών πολιτικών! Χρειαζόμαστε Συλλόγους εκπαιδευτικών  μαχητικούς και αγωνιστικούς  που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων.

Γυρίζουμε την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, με όποιο τρόπο και αν εκφράζεται. Κάθε συνάδελφος έχει μια επιλογή: Να καταδικάσει με ενιαίο πολιτικό κριτήριο την αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται ΠΑΝΤΟΥ! Να μην επιτρέψουμε τον εφησυχασμό και την απογοήτευση που σπέρνουν στο κίνημα δυνάμεις του παλιού και νέου συνδικαλισμού και οι συνοδοιπόροι τους.

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Στις εκλογές του Συλλόγου κάνε ένα μικρό βήμα! Με θάρρος και σιγουριά ψήφισε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΣΕ)!

Το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και  δεν κάνει πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους!

Παλεύει να εμποδιστεί η εφαρμογή κάθε μέτρου που πλήττει το δικαίωμα του λαού και των παιδιών του να μορφώνονται, να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.


-- 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

mesaralive.gr  15 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ