Κάθε αύξηση στις τιμές των οπωροκηπευτικών είναι ξεκάθαρη αισχροκέρδειας

  15 September, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κάθε αύξηση στις τιμές των οπωροκηπευτικών είναι ξεκάθαρη αισχροκέρδειας

Ανακοίνωση για τις αυξήσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών προϊόντων εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως αναφέρει το υπουργείο, κάθε αύξηση στην τιμή των οπωροκηπευτικών προϊόντων, εξαιτίας των ζημιών που υπέστη ο πρωτογενής τομέας στην Θεσσαλία από την θεομηνία «Daniel», μόνο ως ξεκάθαρη αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών, μπορεί να χαρακτηρισθεί. Όπως επισημαίνεται, η παραγωγή στον Θεσσαλικό Κάμπο εστιάζεται κυρίως στο βαμβάκι, στον αραβόσιτο, στα καπνά, στα σιτηρά, στα μήλα και στη βιομηχανική ντομάτα και όχι στα οπωροκηπευτικά.

Τα στοιχεία του ΕΛΓΑ

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ΕΛΓΑ, στην χώρα μας καλλιεργούνται συνολικά 371.000 στρέμματα οπωροκηπευτών προϊόντων, εκ των οποίων στη Θεσσαλία βρίσκονται τα 28.000 στρέμματα, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 7,5% του συνόλου της παραγωγής της χώρας. Από τα προαναφερόμενα στρέμματα ελάχιστα έχουν πληγεί.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπάρχουν προϊόντα, όπως η βιομηχανική ντομάτα, η οποία καλλιεργείται σε 21.310 στρέμματα και είχε συγκομιστεί σε ποσοστό 70% και φυσικά δεν προορίζεται για επιτραπέζια χρήση.

«Συνεπώς, δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία για αδυναμία τροφοδοσίας της αγοράς με οπωροκηπευτικά προϊόντα στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν νοούνται οι αυθαίρετες αυξήσεις και η αδιανόητη κερδοσκοπία»

 

  15 September, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα