Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για την απογευματινή δόνηση στην Κρήτη

neakriti.gr  29 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για την απογευματινή δόνηση στην Κρήτη

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο», σημείωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας σε δήλωση του.

Ο ίδιος φάνηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την επικινδυνότητα της δόνησης που ταρακούνησε την Κρήτη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται, ότιτο επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε βορειοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος στα 14.5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Κατά την δεύτερη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σεισμική δόνηση ήταν αισθητή σε όλη την Κρήτη.

Η δεύτερη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν ενάσεως 4.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Μάλιστα ακολούθησε ένας ακόμη μετασεισμός  με επίκεντρο την ίδια περιοχή, όπου σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμιού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν μεγέθους 2.7 β. της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν μία ώρα άλλη μία σεισμική δόνηση εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 32 χιλιόμετρα ΔΝΔ της Παλαιόχωρας Χανίων, με εστιακό βάθος 10.0 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται πως σεισμική δόνηση εντάσεως 3.5 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, 28 Απριλίου επίσης στην δυτική Κρήτη.

Επιπλέον,  νωρίτερα χθες άλλη μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε 27 χιλιόμετρα, ΔΒΔ της Παλαιόχωρας Χανίων με εστιακό βάθος 9.0 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε επίσης στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

 

neakriti.gr  29 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα